У Польщі українця підставили з роботою, йому загрожує в'язниця
Україна

У Польщі українця підставили з роботою, йому загрожує в'язниця

3 лютого 2020, 17:58
0
0
Сподобалось?
0

22-річному громадянину України заборонили виїзд з Польщі й завели на нього справу.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на cайт поліції Підкарпаття, українець відгукнувся на оголошення про роботу кур'єром. В обов'язки входило забирати посилки й доставляти їх у вказане місце. 

Кілька днів тому його відправили в гміну Цмолас (Підкарпатське воєводство) забрати посилку в місцевої жительки. Як виявилося, “роботодавці”, які рукраїнця виявилися звичайними шахраями.

Вони видурили в жінки чималу суму грошей за схемою "ваш онук в поліції" й відправили забрати їх кур'єра. Українець не знав, що став таким чином учасником шахрайської схеми. Посилку з грошима він привіз за потрібною адресою й віддав її отримувачу. 

Наступного дня громадянина України затримала поліція. Після складання пояснень проти нього висунули звинувачення у ненавмисному заволодінні й допомозі приховування викрадених предметів. Чоловіка відпустили на підписку про невиїзд та з забороною покидати Польщу на момент слідства. 

Згідно зі статтею обвинувачення, українцеві може загрожувати до 5 років польської тюрми. Правоохоронці також намагаються встановити особи шахраїв, які заволоділи грошима жінки. У польській пресі пишуть про понад 60 тисяч злотих, однак поліція суму не оприлюднює.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися