Українець виготовляє музичні інструменти із сірників
Україна

Українець виготовляє музичні інструменти із сірників

11 квітня 2020, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

Богдан Сенчуков з міста Жашків Черкаської області виготовляє музичні інструменти із... сірників. Ще й на них грає. Особливою є його бас-гітара, що має вигляд тризуба. Їй дав назву Гер Бас, що означає герб, який грає басом. На її виготовлення пішло 27 тисяч сірників.

Любов до майстрування у Богдана з’явилася ще в дитинстві. У 14 років хлопець зробив з картону кораблик, а товариш порадив обклеїти його сірниками, щоб мав сучасний вигляд. Через рік Богдану захотілося зробити старовинний корабель «Санта Марія» Христофора Колумба.

– Мій батько колись був моряком, і, певно, я від нього успадкував любов до кораблів, – каже Богдан.

Згодом була Ейфелева вежа, на роботу над якою пішло майже три роки. А під час навчання у ліцеї майстер попросив Богдана, щоб той зробив трактора із сірників. Він дав хлопцеві потужний старт для творчості. Бо свій виріб він возив на всілякі виставки, де публіка завжди схвально оцінювала його роботу. Тож став виготовляти сувеніри: яхти, мотоцикли, паровози.

Але особлива його любов – до музики. Наразі у майстра є ціла колекція з 12 музичних, але сірникових інструментів. Перший виготовив як подарунок своєму викладачеві (нині розміщений в музеї української гармоніки Жашкова). Він «мовчав», бо це був лише макет. Пізніше всі інструменти майстер наповнив звучанням. Грають його гітари, бандура та скрипка, шейкери, гармонь та барабан. А ансамбль сірникових музичних інструментів увійшов до Національного реєстру рекордів України. До речі, матеріал для творчості майстер замовляє у місті Березне Рівненської області на сірниковий фабриці. Звідти йому присилають сірники, але вже без сірки.

Галина ОЛІФЕРЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися