Умови вступу до військових вишів
Україна

Умови вступу до військових вишів

25 квітня 2020, 20:35
0
0
Сподобалось?
0

 Про умови вступу у такі заклади освіти нашої країни, терміни подачі документів та цьогорічні нововведення розповів днями заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко.

Отож, до мережі вищих військових навчальних закладів України входять два університети, чотири академії, шість військових інститутів, три коледжі сержантського складу, одне відділення військової підготовки, тридцять три кафедри військової підготовки, десять кафедр медицини катастроф та військової медицини і три військові ліцеї. Туди приймають осіб віком від 17 до 30 років, які здобули повну загальну середню освіту. Абітурієнти до 1 червня повинні подати особисту заяву до районного або міського військового комісаріату за місцем реєстрації. У ній, окрім біографічних даних, вказують найменування обраного військового вузу, спеціальність і перелік предметів, які обрали для тестування. Абсолютно усі вступники, крім надання сертифікатів ЗНО або складання вступних іспитів з конкурсних предметів, обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінювання рівня фізичної підготовки та медичний огляд.

Особливість вступної кампанії 2020 року – надання права військовослужбовцям строкової служби брати участь у конкурсі для вступу до військових вишів лише за сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти. А контрактники, які бездоганно прослужили в ЗС України не менше одного терміну або проходять строкову військову службу за призовом під час мобілізації та зазнали поранення під час виконання службових обов’язків, мають право вступу на заочну форму навчання для здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» за цивільними спеціальностями.

Особи рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом та строкової військової служби, що бажають вступити на навчання до військових навчальних закладів для здобуття ступенів «молодшого спеціаліста» та «бакалавра» за схемою підготовки «курсант», з 1 лютого до 1 квітня року вступу на навчання подають рапорт за підпорядкованістю. Рішення про зарахування військовослужбовців вступниками чи про відмову в направленні на навчання ухвалюють старші командири (начальники). У разі прийняття позитивного рішення документи на військовослужбовця подають за підпорядкованістю до 10 квітня року вступу. Затверджені списки вступників з числа військовослужбовців з доданням відповідних документів надсилають до вищих військових навчальних закладів до 15 травня.

Терміни проведення вступних випробувань до всіх вузів – з 9 до 17 липня включно, до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – з 1 до 17 липня.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися