Рецепт найсмачнішої шинки на Великдень
Україна

Рецепт найсмачнішої шинки на Великдень

30 квітня, 11:52
0
0
Сподобалось?
0

Шукаєте ідеальний рецепт для святкового застілля? Запечена шинка – це класика, яку точно слід приготувати.

Шинка завжди знайде своє місце на столі завдяки своїй соковитості та неперевершеному аромату. Вона може стати як головною стравою, так і ще одним компонентом у великодньому кошику.

Як приготувати домашню шинку

Інгредієнти:

– 1 шинка (близько 1,5 – 2 кілограма);

– 3 столові ложки меду;

– 2 столові ложки гірчиці;

– 1 столова ложка коричневого цукру;

– 1 чайна ложка меленого чорного перцю;

– 1 чайна ложка меленої гвоздики;

– пів чашки яблучного сидру або води.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C.

Викладіть шинку на деко, вистелене фольгою для легкості очищення.

У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, коричневий цукор, мелений перець і гвоздику до однорідності.

Рівномірно нанесіть отриману суміш на поверхню шинки. Переконайтесь, що вся шинка покрита маринадом.

Додайте яблучний сидр або воду на деко. Це допоможе уникнути пригоряння і додасть шинці соковитості.

Запікайте у духовці приблизно 1 – 1,5 години, поки шинка не стане золотистою і не пройде тест термометром для м'яса (внутрішня температура має досягати близько 63°C).

Перед подачею дайте шинці "відпочити" під фольгою протягом 10 хвилин, щоб соки рівномірно розподілились.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися