На Харківщині – масштабні пожежі: людей евакуйовують
Україна

На Харківщині – масштабні пожежі: людей евакуйовують

2 вересня 2020, 21:13
0
0
Сподобалось?
0

У середу, 2 вересня, у Харківській області спалахнули одразу дві масштабні пожежі, оголошено евакуацію жителів.

Про це інформує ТСН.

Так, хвойний ліс спалахнув біля невеликого селища Башкирівка. За кілька годин їдкий дим від пожежі сягнув Харкова. А це 30 км від епіцентру. Білі стовпи диму здіймаються на сотні метрів заввишки. Їх видно навіть із сусідніх населених пунктів. Рятувальники намагаються не допустити, аби вогонь перекинувся на військову частину та житлові будинки.

Наразі під Харковом палає 20 гектарів лісу – це суха трава та лісова підстилка. Полум'я гасять працівники лісового господарства та рятувальники, яких викликали навіть з обласного центру. Також задіяли гелікоптер, що скидає воду на осередок вогню. З Башкирівки людей з осель поки не евакуйовано.

А от в Дворічанському районі є евакуація та значно більша площа пожежі. Там аж три осередки займання. Загальна площа - 400 гектарів. Пожежа почалася у хвойному лісі Дворічанського лісництва. Туди довелося викликати не лише місцевих, а й з десяток відділень служби порятунку з Харкова та інших районів області. Для ліквідації пожежі задіяли пожежний потяг та літак. Через пориви вітру полум’я перекинулося на верхівки дерев та на будинки селища Горобівка. Вогнем знищено вже 8 житлових будинків, що межують із лісом. Звідти та з сусіднього села Гряниківка евакуюють мешканців.

Обидві пожежі - і поблизу Чугуєва, і в Дворічанському районі ще навіть не локалізовані. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися