«У кожній сім'ї загинуло по 2 – 3 людини»: наслідки цинічного удару по Грозі
Україна

«У кожній сім'ї загинуло по 2 – 3 людини»: наслідки цинічного удару по Грозі

6 жовтня 2023, 10:04
0
0
Сподобалось?
0

росіяни 5 жовтня завдали ракетного удару по кафе-магазину на Харківщині. Внаслідок страшної атаки загинуло більше 50 наших громадян. Всі вони були жителями одного села Гроза.

До повномасштабної війни у селі проживало приблизно 330 людей, але частина з них виїхала. Про це повідомила кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко, зауваживши, що у населеному пункті залишалося близько сотні людей. Майже половину населення вчорашнім ракетним ударом вбила Росія.

Загиблі є у кожній родині

Рідні загиблих приходили упізнавати своїх близьких, вони також хотіли долучитися до розбору завалів, але рятувальників є достатньо. У поліції підтвердили загибель 51 людини, ще 6 поранені, а 4 – вважають зниклими безвісти, серед них двоє дітей. У Харкові та області оголосили триденну жалобу.

Представники майже кожної домівки зібралися у маленькому кафе. Було близько 60 осіб. Вони поминали людину. Всі були цивільними, жодної військової особи, навіть жодного правоохоронця, лише місцеві мешканці,

– розповів керівник поліції Харківської області Володимир Тимошко.

Окрім повністю знищеного кафе-магазину також постраждали житлові будинки. Влада обіцяє, що людям нададуть всю допомогу.

Що розповідають рідні загиблих

Олександр Муховатий вчора втратив трьох членів родини. У кафе перебували його брат з невісткою та мама.

"Я знав, що брат з невісткою мали йти на похорон, почав телефонувати брату, але телефон вже не відповідав, додзвонився до племінника і він сказав, що мама, тато й бабуся під завалами. Поки знайшли тільки брата, через те, що у нього в кишені був паспорт. У кожній сім'ї по 2 – 3 людей…. наполовину знищили наше село", – сказав місцевий мешканець.

У Тетяни Лукашової загинула дочка із зятем.

Доньку звали Світлана, їй було 43 роки, а зятю лише через місяць мало бути 48. У них залишилося двоє діток,

– сказала Тетяна Лукашова.

Удар росіян по кафе у Харківській області

Росіяни 5 жовтня завдали ракетного удару по селі Гроза Куп'янського району Харківської області. Вороги вдарили по кафе та магазину, в яких перебували цивільні люди. Практично одразу повідомили про майже півсотню загиблих, згодом страшні цифри підтвердилися.

СБУ встановлює винуватців, які могли скерувати російський удар. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що сама будівля була невеликою, а удар – дуже точним, тому й виникають підозри про навідника.

Усі тіла дуже понівечені, тому для того, щоб ідентифікувати загиблих проводитимуть ДНК-експертизу. На місці також працюють мобільні ДНК-лабораторії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися