На Київщині СБУ викрила «тітушок», яких фінансували нардепи
Україна

На Київщині СБУ викрила «тітушок», яких фінансували нардепи

23 жовтня 2020, 18:08
0
0
Сподобалось?
0

У Київській області співробітники Служби безпеки України затримали учасників громадської організації, яку фінансували народні депутати для участі у рейдерських захопленнях, мітингах і протестних акціях.

Як виявило слідство, об’єднання контролювалось народним депутатом та співголовою однієї з політичних партій, повідомляє пресслужба СБУ. Під виглядом спортивного об’єднання на замовлення керівництва партії членів організації залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень. Таку ж роль, за даними слідства, вони виконували на мітингах і протестних акціях. За інформацією правоохоронців, об’єднання контролював та фінансував інший народний депутат від цієї ж партії, який володіє місцевою охоронною компанією.

Оперативники СБУ з’ясували, що учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували збут учасниками ГО двох партій амфетаміну.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання основних фігурантів, та вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет «Шмайсер» калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, SIM-картки кількох мобільних операторів, телефони та комп’ютерну техніку.

Двох учасників угруповання співробітники СБУ затримали за місцями проживання, ще трьох фігурантів розслідування, які переховуються від правоохоронців, оголосили в розшук.

Співробітники СБУ викрили зловмисників спільно з працівниками Національної поліції Київщини та за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися