19-річна українка «оживляє» каміння
Україна

19-річна українка «оживляє» каміння

13 грудня 2020, 13:30
0
0
Сподобалось?
0

Дивовижні картини цієї українки, здається, ростуть… з-під землі. Марія Головіна пише чудові пейзажі на кам’яних брилах. У селищі Сартана Маріупольського району на Донеччині є цілий музей її робіт під відкритим небом – біля селищної ради.

Місцева влада вирішила оригінально прикрасити головний сквер. Загорілися ідеєю показати, що новостворена громада – це спільний дім для усіх її жителів. Встановили гранітні камені й запросили 19-річну Марію створити на них красу. Поставили головне завдання – на кожній з брил має бути зображена оригінальна будівля.

І заквітчались у сквері в граніті намальована українська хата й ельфійський будиночок, лебеді на воді та коні, яким гриви розвіює вітер. Є там море та гори, поля і казкові пейзажі. Дивовижна краса!

Працювала юна майстриня на волонтерських засадах. Фарби виділила громадська організація «Агенція розвитку Сартанської громади», тож Марія щодня по кілька годин малювала. Ескізів наперед не створювала, адже кожен камінь має свою оригінальну структуру, зовсім відмінну від паперу. Тож образи доповнювалися під час роботи й залежно від вигинів «полотна». На створення колекції пішов понад місяць. Тепер кожен зупиняється біля Маріїних каменів, щоб роздивитися їх. Щасливі і замовники. Не приховують: результат перевершив усі очікування. Дуже дякують майстрині за кропітку працю та художній смак. Тепер мудрують, чим далі будуть вражати жителів та гостей селища. Кажуть, планів є чимало.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися