У Києві відмовилися госпіталізувати жінку, яка стікала кров'ю
Україна

У Києві відмовилися госпіталізувати жінку, яка стікала кров'ю

30 березня 2021, 18:39
0
0
Сподобалось?
0

У Києві напівпритомну жінку з діагнозом аномальна маткова кровотеча не прийняли в лікарні.

Про це повідомила лідерка жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова на сторінці у Фейсбуку.

Відмову пояснили тим, що в жінки коронавірус.

"У місті карантин – нічим не можемо допомогти!" – саме так сказали нашій подрузі з діагнозом аномальна маткова кровотеча в одній зі столичних клінік днями та відмовили в госпіталізації. Що робити в такій ситуації? У буквальному сенсі її посеред ночі в напівпритомному стані просто виставили на вулицю й запропонували викликати таксі. Не надавши потрібної допомоги та навіть не вислухавши. Адже в пацієнтки коронавірус. Хоча й 14-й день, коли фактично, за протоколом, у цей період людина не становить жодної небезпеки для навколишніх", - йдеться у дописі.

"Більшість гінекологічних відділень в київських лікарнях на період карантину закриті або перепрофільовані для ковідних хворих. А значить за будь-яких ускладнень знайти допомогу – буде вкрай складно. І це, коли час йде на хвилини – чи треба говорити якими можуть бути наслідки? Пандемія значно ускладнила надання життєво важливих медичних послуг жінкам, вагітним жінкам та новонародженим, до того ж створила для них додаткові ризики. Жити в таких умовах нам всім ще досить довго, тому влада має звернути увагу на проблему та запропонувати вихід!", - написала Суслова.

Лідерка жіночого руху додала, що довелося здійснити велику кількість дзвінків та комунікацій, щоб виправити цю ситуацію. І подякувала всім небайдужим, хто витратив час та разом з нею приєднався до розв'язання цієї критичної історії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися