Індійське кіно, зняте у Києві, бореться за «Оскар»
Україна

Індійське кіно, зняте у Києві, бореться за «Оскар»

19 лютого 2023, 12:16
0
1
Сподобалось?
1

За престижну кінопремію «Оскар» бореться пісня з індійського фільму «RRR», яку нещодавно висунуто на номінацію. Ця композиція супроводжує сцену весілля, що знімалася в Києві перед Маріїнським палацом влітку 2021 року.

За всю історію індійського кінематографа це перша індійська пісня, яку номінували на «Оскар», а сам фільм став найдорожчим в історії кіновиробництва Індії. Ключові сцени знімали у Києві, в них були задіяні близько 200 українських артистів та танцівників. Хореографом-постановником сцени з українськими артистами стали відомі танцівники Олена Шоптенко і Максим Леонов.

Чому індійці вибрали саме Україну? Річ у тім, що через поширення нового штаму коронавірусу британські актори не могли потрапити в Індію, а індійська знімальна група – у країни Європейського Союзу. Тож розглядали варіанти з кількома державами, врешті зупинилися на Україні. Коли режисер стрічки Раджамолі побачив Маріїнський палац, зведений у XVIII столітті, то сказав, що це саме та будівля, яку він уявляв для сцени. Але як знімати біля Маріїнського палацу, коли це офіційна резиденція президента України?! Ще й розташований він поблизу Верховної Ради. Допомогли прямі контакти з Офісом президента.

Окрім Маріїнського палацу, кінострічку також знімали у знаменитому  парку Межигір’я.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися