Ткаченко пропонує взяти під контроль Telegram
Україна

Ткаченко пропонує взяти під контроль Telegram

28 квітня 2023, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що настав час включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави із соціальною мережею «Телеграм».

«Телеграм створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під Закон України «Про медіа», відкриті, відомі їх власники, є певна звітність тощо. Тому телеграм – це питання, яке потребує реально експертного обговорення», – сказав Ткаченко в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на запитання, чи є в міністерства бачення, як поводитися з телеграмом з огляду на зростання його популярності.

Міністр зазначив, що плюс цієї соцмережі у швидкому донесенні інформації, зокрема й для населення, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях.

«З іншого боку – анонімні телеграм-канали і величезна кількість російських активностей там. Окрім того, у телеграму немає зворотного зв’язку. Який він не був би у фейсбуку чи гуглу, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в телеграмі, це питання непросте», – додав він.

На запитання, чи буде запроваджено якийсь державний контроль щодо телеграму або заборону, міністр зазначив, що не говорив про заборону, а радше про певне регулювання.

«Тому що телеграм-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки – це перше питання. Друге питання – це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається», – додав Ткаченко.

Водночас міністр зазначив, що так зване регулювання телеграму – поки що перебуває на обговоренні на рівні «давайте поговоримо».

Також він торкнувся питань щодо обмежень Тік-Ток, мовляв на заході він уже заборонений для чиновників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися