На Волині судили винуватця п’яної смертельної ДТП
Україна

На Волині судили винуватця п’яної смертельної ДТП

25 травня 2023, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Аварію 37-річний водій «Ford» скоїв  вночі 20 лютого 2021 року у селі Білин, що біля Ковеля. Не впоравшись з керуванням, п'яний чоловік наїхав на двох підлітків, які стояли за межами проїзної частини.

Постраждалий 17-річний хлопець внаслідок наїзду отримав важкі травми голови і помер на місці. Також у ДТП постраждала 15-річна дівчина, яка стояла поруч із хлопцем, її госпіталізували у відділення травматології.

Як пише zaxid.net з посиланням на вирок Ковельського міськрайонного суду, на засіданні водій визнав провину і зізнався, що того дня після обіду пив пиво та декілька чарок горілки. Огляд на стан сп’яніння показав, що в його крові було 2,2 проміле алкоголю. Це й стало обтяжуючою обставиною.

Водночас суддя Сергій Панасюк знайшов і пом’якшуючі обставини: те, що чоловік щиро розкаявся, заплатив потерпілим гроші, раніше судимостей не мав.

Зрештою водія визнали винним і призначили йому п’ять років тюрми (максимально загрожувало вісім). Також чоловік повинен заплатити постраждалій у ДТП дівчині 100 тисяч гривень моральної компенсації.

Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися