Скільки грошей  в Україні місцеві бюджети  отримали  від військових податків
Україна

Скільки грошей в Україні місцеві бюджети отримали від військових податків

22 серпня 2023, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

В Україні, від початку вторгнення станом на 1 липня 2023 року, місцеві бюджети отримали 131,78 млрд грн податку на доходи з виплат військовослужбовцям.

При цьому сукупно всі місцеві бюджети у цей же період перерахували силовим органам 15,94 млрд грн у вигляді субвенцій.

У розпорядження «Наших грошей» потрапили урядові дані про надходження податку на доходи фізосіб з виплат військовослужбовцям з початку вторгнення 24 лютого 2022 року і по 1 липня 2023 року.

Місяць тому президент Володимир Зеленський заявив наступне:

 «Особливо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди повинні відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо і правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикраса міст, фонтани зачекають – спочатку перемога», – зазначив глава держави.

Аналогічну заяву зробив керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія:

«Хочу звернутися до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення. У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов’язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель».

Найбільший дохід отримали бюджети Дніпропетровської (12,29 млрд грн) і Львівської (11,41 млрд грн) області разом з місцевими громадами (обласний бюджет плюс доходи міських, сільських і селищних громад). На них припадає 18% «військово-зарплатних» доходів усіх місцевих бюджетів по Україні.

Найменше отримали Чернівецька (2,02 млрд грн) і Херсонська (1,29 млрд грн) області.

Також у розпорядженні «Наших грошей» є дані про перерахування субвенцій з місцевих бюджетів силовим органам у цей же період на загальну суму 15,94 млрд грн.

Які силові органи отримували підтримку від місцевих бюджетів

Нагадаємо, за час вторгнення у системі «Прозорро» оприлюднені закупівлі дронів на 1,41 млрд грн. Найбільшим замовником дронів є мерія Дніпра (277 млн грн). Також у топ-10 ввійшли мерії Кривого Рогу, Житомира, Коломиї, Лисичанська.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися