Наслухалися іноземних інструкторів, як воювати, але реалій не знають
Україна

Наслухалися іноземних інструкторів, як воювати, але реалій не знають

28 жовтня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

«Вісник+К» розпочинає нову рубрику – «Погляд з окопу». У ній ми друкуватимемо думки наших воїнів про те, що відбувається на передовій. Сьогодні публікуємо фрагмент інтерв’ю розвідника 47-ї бригади Сергія Назаренка, яке він дав інтернет-виданню «Цензор. Нет».  

«Проблема в тому, що у людей дуже багато ілюзій. От я прибув у бригаду, прийняв розвідувальне відділення штабу. Всі мобілізовані, досвіду участі в бойових діях ніхто не має, а ті, хто воював, сиділи в окопах, бойових дій не вели… Всі наслухалися іноземних інструкторів, як воювати. Але реальної ситуації не знають…

Я зразу попереджав усіх своїх підлеглих: «Перше, що ви втратите, це ілюзію». А далі хтось зуміє це пережити, і у нього все вийде. Я б не хотів, щоб так відбувалося, але це сувора реальність, і від цього нікуди не дінешся.

Коли позицію «Реал» між населеними пунктами Роботине і Вербове на Запорізькому напрямку було захоплено, ми взяли її під контроль, увійшли і – найголовніше – на ній залишилися, закріпилися.

Як це робилося? За підтримки танків, бронетехніки, артилерійського вогню БМП підходить до траншеї – і піхота десантується безпосередньо в траншею. При цьому вогнем з БМП (в нашому випадку – з «Бредлі») здійснюється зачистка траншеї. Щойно наближаються танки противника, їх знищують артилерія і дрони. Так воно має бути. Але у нас нарощування не відбулося. Не знаю, може, такий збіг, але досить вчасно для противника, в інтернеті з’явилося відео, коли наче в районі Кремінної наші військові стрибають в траншею – і відбувається масовий підрив. Відео розійшлося мережею, і наступного дня ніхто з бійців нікуди не захотів іти. Всі відмовилися. Відео було викинуте в телеграм росіянами, а далі поширено нашими. Це побачили бійці і сказали: «Ми без саперів у траншею, в окопи не підемо». А сапери в цей час зайняті зачисткою логістичних шляхів, під’їздів до тих позицій, які ми вже зайняли. «Як ми підемо в траншею, яка не зачищена, як ми будемо її розміновувати? Як ви цей процес уявляєте?» Це демотивувало».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися