росія може розпалити нову війну на Балканах, — Зеленський
Україна

росія може розпалити нову війну на Балканах, — Зеленський

16 листопада 2023, 10:58
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має дані про наміри росії розпалити війну між балканськими країнами.

Про це він сказав представникам африканських ЗМІ 15 листопада.

За словами Зеленського, росія та її союзник Іран стоять за подіями в Ізраїлі, на який на початку жовтня напав ХАМАС. Він попереджає, що згодом може бути новий виклик.

 «Зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію. У росії довгий план. Близький Схід, друге відволікання буде Балкани. Принаймні якщо партнери зараз нічого не зроблять, то буде знову такий вибух, і знову не нова якась історія. У їхніх відносинах криза і давно. Тому росія вкладатиметься для того, щоб одна балканська країна сьогодні воювала з іншою», — сказав президент України.

Також він згадав про Молдову, де росіяни «починають розхитувати ситуацію» й зацікавлені у «знесенні» проєвропейської чинної влади. Зеленський переконаний: Москва хоче розпорошити допомогу й увагу світу між багатьма країнами.

5 жовтня під час виступу в Гранаді на саміті Європейської політичної спільноти Зеленський заявив, що, за даними ГУР, росія розглядає кілька сценаріїв щодо війни проти України. Він застеріг, що один із них — це її заморожування та відновлення свого військового потенціалу. Критичним моментом, за словами президента, може стати 2028 рік.

«У росії буде достатньо сили атакувати країни, які у фокусі російської експансії. Окрім України, це точно країни Балтії та ті країни, на території яких присутні російські контингенти», — сказав він.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися