Аннеліза МІХЕЛЬ до хвороби і одержима дияволом
Україна

Найбільше сатана вселяється у жінок – кажуть священники, які виганяють бісів

16 грудня 2023, 12:30
0
1
Сподобалось?
1

Багато років тому в одному з кабінетів установи почула дивні звуки. Там хтось кричав, гавкав, клекотав. Від цих моторошних звуків аж мороз пішов шкірою. За кілька хвилин з кабінету вискочила зблідла від жаху працівниця, а за нею вийшла жінка – порядно одягнута, але з диявольським блиском в очах. Так я вперше побачила одержиму людину. Таких жінок, чоловіків, що гавкають, говорять страшними голосами,  приводять на вичитку до священників-екзорцистів, які виганяють бісів.

Німецька дівчина одержима духом гітлера

Найвідомішим випадком сучасної історії екзорцизму є життя німецької дівчини Аннелізи Міхель. Вона народилася 1952 року в дуже релігійній родині. З дитячих років спокутувала гріх своєї матері, яка народила позашлюбну дочку. Дівчина відвідувала месу двічі на тиждень, співала в церковному хорі, спала на камʼяній підлозі серед зими. Згодом Аннелізу мучили напади. Лікування у психлікарні не допомагало, і дівчина вирішила, що стала жертвою одержимості. Не могла доторкнутися до розп’яття, пити воду зі святого джерела. Вона розривала одяг на тілі, їла павуків і вугілля, відкусила голову мертвому птаху, злизувала власну сечу з підлоги. Під час нападів говорила різними мовами та називала себе Люцифером, Юдою, Гітлером. Як розповідали її рідні, іноді демони навіть вступали в суперечки один з одним, і здавалося, що дівчина говорить різними голосами.

Священники протягом 10 місяців провели 67 обрядів екзорцизму над бідолашною Аннелізою! У 1976 році вона померла від виснаження та зневоднення через тривалу відмову від їжі. У 1970-х роках у капіталістичній Німеччині проходив сенсаційний судовий процес – за смерть дівчини священників та батьків засудили до трьох років умовного терміну. Неймовірно, але через майже 40 років, у 2013-му, будинок, де з Аннелізи виганяли демонів, згорів. Це знову відродило інтерес до цієї жахливої історії. І навіть було знято художній фільм «Шість демонів Емілі Роуз».

У хаті святого Амфілохія зцілюються від демонів

Навіть за часів союзу, коли релігія переслідувалася, а церкви закривалися, теж проводили обряди екзорцизму. Хворі шукали порятунку у священників, які вміли виганяти злих духів. Одним із найвідоміших екзорцистів у шістдесятих був монах Почаївської лаври Амфілохій. За Хрущова його кидали в психіатричну лікарню – «задля виправлення». Але до нього все одно йшли люди, приїздила на лікування навіть дочка сталіна Світлана Алілуєва. Місцеві розповідають неймовірні історії, як отець Йосип (Амфілохій) проводив вичитки: «Якось, проходячи по храму, люди почали падати ниць перед священником. «Це їх біси кидають на землю», – говорив отець Йосип. Підійшовши до 27-річної дівчини, якою довгий час володів біс, отець Йосип взяв її руками за голову, строго звелів: «Вийди, ти навіщо увійшов у неї? Тобі кажу, вийди!» Через якийсь час дівчина, раптом просвітлівши обличчям, радісно вигукнула: «Ви-и-йшов». І тепер у старій батьківській хатині святого Амфілохія у селі Мала Іловиця на Тернопільщині теж зцілюються від злих духів. Тут зберігаються особисті речі монаха – підрясник, ікона, стіл, ліжко, родинна ікона Миколая.

Святий Амфілохій

– Вдягають підрясник, який носив батюшка, лягають на його ліжко – і стає легше, – розповідала «Віснику+К» місцева жителька Зінаїда Лістовська. – Привозять сюди і біснуватих, то гет страшно, що з ними робиться, я сама бачила: трясе їх. Якось привезли молодого вчителя з Чернівців з кайданками на руках. В хатині його вичитували, молилися. Вилічився, тепер знову вчителює.

Як побачити, що в людині диявол?

Якщо в людину вселився диявол, це можна побачити за чіткими ознаками, кажуть екзорцисти. Під час обряду вираз обличчя стає неприродним, голос – лунким. Біснуватий може випльовувати їжу або металеві предмети, розмовляти стародавніми мовами, демонструвати надприродні фізичні здібності, дуже реагувати на молитви й святу воду. Якщо починаєте помічати щось дивне у поведінці рідного, не біжіть до ворожки, а зверніться до священника. А найчастіше сатана вселяється у жінок.

– Екзорцист може визначити, що хвороба має неприродний характер і тут є втручання злого духа. Тоді отець здійснює оливопомазання та починає молитися, таким чином беручи ситуацію під контроль, – такі поради від отця та екзорциста з Івано-Франківщини Володимира Лося. – З моєї практики екзорциста я часто помічав, що після молитов на оздоровлення відбувається своєрідне загострення хвороби, але такий стан – це ознака початку зцілення. Якщо стає зрозуміло, що хвороба не має неприродного характеру, то в подоланні недуги потрібна співучасть лікаря, який лікує, священника, який молиться за хвору людину, і самого хворого, який також перебуває в молитві, приймає Святе Причастя. Якщо ж людина бездієва, чекає спасіння з Неба, нічого не роблячи сама, – це фанатизм.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися