СБУ затримала мінометника, який обстрілював житлові квартали Луганська за 2500 гривень на місяць
Україна

СБУ затримала мінометника, який обстрілював житлові квартали Луганська за 2500 гривень на місяць

25 липня 2014, 11:44
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України в рамках АТО затримала наводчика мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська.

Встановлено, що громадянин України Смирнов Володимир Олександрович був завербований до бандформувань терористичної організації т.зв. «ЛНР» громадянином РФ Замараєвим Миколою Миколайовичем на прізвисько «Шмига».

За службу на боці терористів російський куратор пообіцяв  Смирнову військовий одяг, житло та 2500 гривень щомісяця.

Найманець пройшов спеціальну підготовку як наводчик мінометного розрахунку у навчальному центрі,  організованому російськими спецслужбами у Луганську на базі гуртожитків  університету, де його інструкторами були  військовослужбовці РФ.

За здобутими СБУ даними, 17 липня разом з чотирма бойовиками Смирнов, виконуючи роль коректувальника вогню, із встановлених у луганському мікрорайоні  Мирний 122-мм мінометів обстріляли житловий квартал обласного центру Степний. У результаті обстрілу було поранено військовослужбовців ЗС України та пошкоджено бойову машину  сил АТО.

Службою безпеки України стосовно бойовика зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

 

https://www.youtube.com/watch?v=y7NsSRkbFtQ&feature=youtu.be

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися