Битва за Вовчанськ: кадри, які беруть за живе, з епіцентру найзапекліших боїв
Україна

Битва за Вовчанськ: кадри, які беруть за живе, з епіцентру найзапекліших боїв

3 червня, 13:34
0
0
Сподобалось?
0

Харківщина досі перебуває у центрі уваги всіх українців. Наразі найзапекліші бої тривають у Вовчанську – невеличкому місті, яке собою зупинило ворога і стало тією справжньою червоною лінією, яку ворог перейти не здатен.

Найяскравіші кадри з самого епіцентру боїв: кадри неймовірної воїнської звитяги, блискучої роботи ЗСУ, героїчної евакуації мирних українців, а також відео, які не залишать байдужим нікого – Вовчанськ з висоти пташиного польоту – побитий, знелюднений, але не скорений - дивіться в ексклюзиві TSN.ua.

Що відбувається у Вовчанську

30 травня. Вовчанськ. Пекло вуличних боїв. Воїни штурмового полку “Цунамі” бригади “Лють” у надважких умовах ведуть бій у приватному секторі міста. Завдання українських штурмовиків -  викурити та знищити росіян, що зайняли сусідній будинок. Завдання вкрай небезпечне і настільки ж важке, адже у них тільки стрілецька зброя та гранати. Саме ними хлопці спершу і закидують ворога.

Видимість тут мінімальна, адже йдеться про вуличні бої, які на той момент воїни уже ведуть буквально на купі розвалин. Перша граната потрапляє на дах і вибухає, зносячи його частину. Це дає шанс українцям підійти ближче і приступити власне до штурму будівлі.

Знову граната – тепер уже у парадний вхід. Але заходити все ще небезпечно. Воїни вирішують обійти будинок з іншого боку. Знову закидують росіян гранатами і, як результат,  двоє росіян уже двісті. Третій – дістав поранення. Скоріше за все, він отримав травми нижньої частини тіла і поповз до наступного будинку в надії врятуватися.

Одне з головних правил на війні – ніколи не втрачати пильності. Ворог аж ніяк не слабкий і завжди намагається знищити тебе. Так сталося і тут. Прямуючи на поміч до побратимів, один із бійців падає від вибуху. Був це просто вибух чи приліт - сказати неможливо. На щастя, боєць живий і неушкоджений. А от доля пораненого росіянинв уже вирішена.

Б’ють за незалежність та суверенність кордонів України у Вовчанську і російські добровольці з РДК. Їхні кадри розчулюють не менше, адже вони змушені вибивати ворога просто з приватних будинків, де щойно бурлило життя. Навколо них – чиєсь майно - те, на що колись заробляли все життя. А тепер воно побите росіянами.

Вовчанськ схожий на примару

Колись живий Вовчанськ – тепер більше схожий на примару. Наскільки відомо, українці тримають лише частину міста – по річці Вовча, саме вона стала непрохідною перешкодою для окупантів. У Вовчанську майже не лишилось людей. Ті хто з різних причин досі там – ховаються по підвалах. Вулицями як ті блохи нишпорять рашисти, а морська піхота їх нищить.

Битва дронів

Сучасна війна не лишає жодного шансу піти непоміченим. Але робота оператора БПЛА – це не тільки про смерть, а й про життя. Бійці 36 бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського робили черговий виліт і вели розвідку над Вовчанськом, аж раптом в далині помітили групу цивільних, що рухалась під білим прапором. І от дрон - уже не холоднокровний убивця чи розвідник, а справжній поводир.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися