Генпрокуратура відкрила справу на суддю, яка відпустила командира беркутівців-убивць
Україна

Генпрокуратура відкрила справу на суддю, яка відпустила командира беркутівців-убивць

24 вересня 2014, 14:47
0
0
Сподобалось?
0

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти суді Печерського суду Києва, яка відпустила з-під варти під домашній арешт командира спец роти київського «Беркуту» Дмитра Садовника. Саме цей підрозділ не безпідставно підозрюють у причетності до вбивства 39 майданівців.

«До Генеральної прокуратури України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані з заявою стосовно рішення судді Печерського районного суду міста Києва щодо звільнення з під варти командира роти спеціального призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

За фактом поданої заяви Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України», - повідомили у Генпрокуратурі.

Розслідування вказаного кримінального провадження доручено слідчому відділу прокуратури міста Києва, який ретельно перевірить всі обставини та мотиви прийняття суддею такого рішення і надасть об'єктивну правову оцінку.

Хід слідства взято на контроль Генеральним прокурором України.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися