Суд заочно арештував Януковича
Україна

Суд заочно арештував Януковича

4 травня 2020, 19:03
0
0
Сподобалось?
0

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича на 2 місяці.

Про це повідомляє адвокат Януковича Віталій Сердюк, пише Громадське.

Він наголосив, що захист екс-президента буде оскаржувати це рішення, бо справа ґрунтується «на сфабрикованих прокуратурою матеріалах».

За цією справою Януковича підозрюють у поваленні конституційного ладу (частина 1 статті 109 Кримінального кодексу). Йдеться про рішення Конституційного суду від 2010 року (після перемоги Януковича на виборах), яким визнали неконституційною реформу Основного закону від 2004 року, коли повноваження президента зменшили і Україна стала парламентсько-президентською республікою.

За даними слідства, Янукович натиснув для цього на Конституційний суд і в такий незаконний спосіб розширив свої повноваження.

Захист президента-утікача всі обвинувачення відкидає і каже, що владу узурпував не Янукович, а п’ятий президент Петро Порошенко, за якого прокуратура сфальсифікувала цю справу проти Януковича.

Нагадаємо, 24 січня 2019-го Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років в'язниці. Суд визнав Януковича винним за статтею «Державна зрада». Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела, що Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися