На Харківщині з німецьких модульних будинків будують містечко для переселенців
Україна

На Харківщині з німецьких модульних будинків будують містечко для переселенців

10 жовтня 2014, 12:26
0
0
Сподобалось?
0

Станом на ранок 10 жовтня на території логістичного центру неподалік Києва вже розвантажено 86 вантажівок гуманітарної допомоги від Уряду Німечччини. П'ять перших машин з житловими модулями вже доправлені до Харкова, де у подальшому буде споруджатися транзитне містечко. Про це розповів Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що безпосередньо на місці облаштування транзитного містечка у Харкові, вже розвантажено бокси з житловими модулями. Сам будиночок буде збиратися з десяти боксів. До монтажу будиночків залучатимуться німецькі інженери, підрядні будівельні організації.
«У цих будиночках буде підключено електроенергію, а також підведено всі комунікації: каналізацію і водопровід. Також встановлять дитячі майданчики. Повністю завершити будівництво селища у Харкові планують до кінця грудня», - зауважив Сергій Бочковський.
13 жовтня до Харкова прибудуть перші 10 машин гуманітарного вантажу з Німеччини. До складу гуманітарної допомоги, яку будуть приймати представники Товариства Червоного Хреста, увійшла побутова техніка, медобладнання, медикаменти, одяг та інші речі першої необхідності. Розмістять вантаж на складах, які знаходяться поруч з майбутнім транзитним містечком, щоб потім відразу передати його жителям зі Сходу України. Розвантаження і передача розпочнеться 14 жовтня. Пізніше в місто прибудуть ще 15 машин з гуманітарною допомогою, повідомляють у прес-службі ДСНС України.
«Представники Німецької організації, відповідальні за будівництво, вже побували на місці облаштування містечка у Харкові та зазначили, що місце для установлення модульних будинків і зберігання гуманітарного вантажу обрані дуже вдало. Вони подякували рятувальникам та міській владі за активну участь, допомогу, продуктивну і оперативну роботу», - сказав Сергій Бочковський.
7 жовтня 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від Уряду Німеччини, перетнули українсько-польський кордон. У складі вантажу, разом з одягом, побутовою технікою, ковдрами, ліжками, медобладнанням, і перші 5 вантажівок з житловими модулями. Протягом місяця до України прибуде ще близько 100 вантажівок з модулями для спорудження у трьох областях - Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській - транзитних містечок, об лаштованих для проживання у них взимку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися