У Києві діяв конвертцентр «ДНР»
Регіони

У Києві діяв конвертцентр «ДНР»

18 березня 2015, 17:18
0
0
Сподобалось?
0

У столиці співробітники служби безпеки України ліквідували потужний конвертаційний центр, через який «обслуговувалася» низка підприємств з тимчасово окупованих територій. Щомісячний обіг контори складав 600 мільйонів гривень. Організували конвертцентр власники та керівники одного з українських комерційних банків. За даними прес-служби СБУ, через нього розкрадалися бюджетні гроші призначені на відновлення інфраструктури Донецької та Луганської областей.

Під час обшуків у приміщеннях банку та конвертцентру, який знаходиться безпосередньо у фінустанові, правоохоронці виявили фінансову документацію та печатки підприємств, задіяних у протиправній схемі. З депозитних ячейок, орендованих учасниками оборудки, вилучили понад мільйон доларів США.

В офісних приміщеннях банку співробітники спецслужби також виявили печатки двох районних судів Донецька, документи та чисті бланки з відтисками печатки «банку ДНР». Документи містять злочинні схеми фінансових взаємовідносин з луганськими та донецькими підприємствами, зокрема, щодо постачання газу з тимчасово окупованих територій.

СБУ вилучила свідоцтва реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності у «ДНР», керівники яких отримували кредити у банку як фізичні особи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися