Військовий психолог з Хмельниччини осліп на війні і став масажистом-реабілітологом
Хмельниччина

Військовий психолог з Хмельниччини осліп на війні і став масажистом-реабілітологом

12 лютого 2020, 17:22
0
0
Сподобалось?
0

Особистий блог у соціальних мережах розпочав вести військовий психолог Хмельницького 8-го полку спеціального призначення Олександр Дарморос.

У березні 16-го року його поранили на сході України, - повідомляє Суспільне. Чоловік повністю втратив зір і ногу, переніс численні операції, лікувався та пройшов реабілітацію. Зараз 35-тирічний Олександр на своєму каналі в мережі Youtube дає поради трьом сотням підписників, як побороти депресію і посттравматичний синдром, вгамувати страх та на власному прикладі розказує, як досягти успіху.

Вести блог в Youtube Олександру Дармомросу допомагає дружина Олеся та друзі.

На думку вести власний інтерактивний щоденник в Інтернеті Олександра наштовхнула знайома. Вона навідала його в госпіталі, записала інтерв’ю та виклала в мережу.

"Як справлятися з негараздами після поранення, як стишити в собі переживання, страхи, депресію. Це відео набрало дуже багато переглядів", - каже чоловік.

За два місяці на канал практичного психолога, який пройшов війну, підписалося 300 людей, з яких військових-десь половина. Олександр каже: ведення блогу для нього-велика відповідальність.

"Я не маю права відступати. В мене є відео, як з допомогою психології схуднути. А сам набрав 5 кг. На те були причини-я лежав 3 місяці, і тепер борюся з зайвою вагою, щоб відповідати за свої слова".

Крім порад у Всесвітній мережі, психолог Дарморос вирішив надавати практичні поради військовим свого полку під час лікувального та відновлювального масажу. Він навчався на масажиста-реабілітолога, склав іспит та розпочав практику в обладнаному вдома кабінеті.

"Військові-народ гордий. Не наважуються то зробити. Певним чином-бо думають справитися самі. Кожен каже, що справиться сам, і тому до психологів іти не хочуть. Масаж не тільки буде вирішувати проблеми зі здоров'ям. Під час масажу людина виказує свої проблеми, негаразди, ми стараємося знайти відповіді".

Масаж Олександр робить термовакуумним масажером.

Коштує він 50 тисяч гривень. Його Олександру придбали представники української діаспори з Австралії. До них звернулися волонтери благодійного фонду. Рішення стати масажистом-реабілітолом-розповідає Олександр-виникло після навчань незрячих АТОвців за програмою міністерства ветеранів. Військових, які втратили зір після поранень, навчали такі ж незрячі добровольці.

"Вони розуміли наші потреби, вони показували, як жити. Нас навчали користуватися телефонами, ноутбуками, є зараз програмне забезпечення для незрячих".

Після навчань - каже Олександр - він отримав додаткову мотивацію жити і працювати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися