Судитимуть військових з Прикарпаття, які дезертирували із зони АТО
Івано-Франківщина

Судитимуть військових з Прикарпаття, які дезертирували із зони АТО

14 липня 2014, 12:33
7
2
Сподобалось?
2

 

Судитимуть двох бійців 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття». Хлопці склали зброю на полі бою.

З ганьбою, та живі. Вчорашні бійці повернулися додому й почали розповідати про погане оснащення армійців. Виправдань у хлопців чимало. Бойові побратими звістку про дезертирство товаришів зустріли неоднозначно. Принаймні, засуджують втікачів далеко не всі, адже це не комп'ютерна стрілялка, а справжня війна, до неї готовий не кожен.

Оскільки злочин було скоєна на території Донбасу, то  справу розглядатимуть у Донецькій області. Чоловікам загрожує покарання згідно зі статтею 407 або 408 ККУ. Так у статті 407 КК України сказано, що самовільне залишення військової частини або місця служби, вчинених в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, карається позбавленням волі від п'яти до десяти років. Якщо ж таку дію визнають дезертирством, що зазначено в статті 408 КК України, за це передбачена кримінальна відповідальність від п'яти до дванадцяти років ув'язнення.

Джерело: Стик

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ыва
    ыва

    Дезертирували? А чим воювати? Наша говноармія не може забезпечити елементарним! Ці падлюки привладі тупо відправляють людей на смерть, як пушечне мясо, щоб прикрити свої зажраті жопи! З другого боку треба захищати сімю...Тащо, між молотом і наковальнею...Влада говно.

    14 липня 2014, 12:52
    Відповісти
  • Олександр
    Олександр

    Їх реально підставили військові бугри, кинули недосвідчених "салаг" на передову з калашами в жовтих шкільних автобусах, проти артилерії, мінометів та далекобійних гармат.

    14 липня 2014, 13:13
    Відповісти
  • ЧЕЛОВЕК
    ЧЕЛОВЕК

    При всем моем негативном отношении к поступку есть следующие весьма-и-весьма "ехидненькие" замечания: 1. А было ли должное снабжение? Опять геройством наших детей и граждан прикрывают руководители свою: алчность, безмозглость, некомпетентность, предательство, трусость...? 2. Подчеркиваю "вчинених в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці". А "воєнного стану та бойовоЇ обстановцки" юридически нет. Все вояки числятся по командировкам в других регионах. (Читайте многочисленные сообщения в интернете. Даже причину смерти от пуль пишут "бытовая травма"!!!! ) 3. Ложь в прессе об условиях ведения войны - не налазит на голову. 4. Позор ментовскому министру обороны!!!!!!!!! В "радники" взял провокатора с майдана Александра Данилюка, гражданина Великобритании!!!!! При этом подтвердил, что Данилюк был его "радником", когда Глетей служил в ментуре!!! То есть, когда Сашка якобы боролся с режимом яныка и пытался изобразиться демократом, на самом деле просто стучал и провоцировал. Вот так! Вопросы по гражданству. Великобритания сплошь отказывает в визах. А тут ГРАЖДАНСТВО! Не хило. За что? Или за деньги? Посмотрите на сайте посольства - сколько это стоит официально. Значит заработал предавая и подставляя... Слава Украине! Героям слава! Говнюкам помойка!

    14 липня 2014, 13:21
    Відповісти
  • ЧЕЛОВЕК
    ЧЕЛОВЕК

    Относительно "патриотичности" наших силовых министров. Кто-то или Гелетей или Аваков официально сказал: - "оружия добровольческим батальонам не дам!". Поищите в интернете. Ноу коментс! Слава Украине! Героям слава! Говнюкам помойка! Прошу звернути увагу - я простий, російськомовний патріот. І російськомовність мені не заважає любити Україну.

    14 липня 2014, 13:43
    Відповісти
  • oksana.k@ukr.net
    oksana.k@ukr.net

    Чому дітей кинули воювати, коли зажравшіся "вояки" з нашої військової частини не йдуть воювати? Поотримували квартири, мають гарні зарплати і ходять по лісу скоти гриби і ягоди збирають, а недосвічені діти "хай виконують свій громадянський долг". Хай вже скоти-вояки йдуть повоюють

    14 липня 2014, 14:07
    Відповісти
  • Добрыня
    Добрыня

    Этих пацанов посадят..Туда им и дорога..Я на диване бл,меня не призвут в армию и не возьмут в нацгвардию.Но когда россияне вторгнутся в Украину,я пойду в партизаны,и мне пох будет ли какое-то обеспечение.Я готов давить врага голыми руками.Но не это важно,пацанов этих посадят,они дезертиры..Но посадят ли тех чиновников,которые стырили десятки миллионов (киевский-ремонтный бтров)Тут у меня огромные сомнения.

    14 липня 2014, 19:30
    Відповісти
  • ОЛЕГ
    ОЛЕГ

    Судити потрібно політичне керівництво держави, яке невикористало політичних методів урегулювання внутрішнього суспільного конфлікту а застосувало армію для досягнення своїх бізнесових інтересів

    14 липня 2014, 20:26
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися