Юна гітаристка з Рівненщини перемогла на міжнародному конкурсі
Рівненщина

Юна гітаристка з Рівненщини перемогла на міжнародному конкурсі

19 липня 2020, 21:35
0
1
Сподобалось?
1

Нещодавно пройшов Міжнародний дистанційний он-лайн конкурс «Мистецтво без обмежень». У ньому взяли участь майже півтори тисячі юних музикантів із семи країн світу. В одній із номінацій перемогла випускниця Млинівської музичної школи Ангеліна Ковальчук.

– Дідусь Ангелінки гарно грає на баяні, а вона закінчила музичну школу по класу «гітара», – розповідає мама переможниці Лариса Ковальчук. – Можливо, на вибір інструменту вплив мала я. Адже гітара у молоді дуже практична і популярна, бо мобільна. Це не фортепіано, яке з собою нікуди не принесеш. Думалось про те, що дочка, з легкістю підбираючи мелодії, зможе стати душею будь-якої компанії.

Але тоді на перепоні до мрії могла стати надто тендітна ручка дитини. Педагог Світлана Данилюк дивувалася, як Ангелінці вдається своєю мініатюрною кистю так швидко опановувати цей досить складний інструмент. А дівчинка брала старанністю. Вона наполегливо грала щодня, поки усім не довела – з неї вийде чудовий музикант!

Цієї весни Ангеліна готувалася до кількох музичних конкурсів. Однак коронавірус вніс свої корективи. Змагання, заявлені заздалегідь, не відбулися, адже почався карантин.

– Так прикро було втрачати напрацьоване, – зізнається дівчинка. – Тому ми зі Світланою Володимирівною вирішили взяти участь у дистанційному конкурсі, який оголосили у квітні.

На розсуд журі Ангеліна обрала дуже ліричну композицію бразильського композитора Вілла-Лобоса. Його прелюд №3 для гітари звучить надзвичайно мелодійно. Дев’ятикласниця зіграла цей твір настільки чуттєво, що не залишила жодного шансу своїм конкурентам. А заявки на змагання подали учасники з Мальти, Туреччини, Словаччини…

Увесь процес на камеру знімав тато дівчинки. Він дуже пишається своєю красунею, згадуючи, як самому в дитинстві забракло терпіння, щоб закінчити музичну школу.

– З якого дубля вдався запис? – запитую.

– З другої спроби, – щиро відповідає Ангеліна. – Коли вперше почала грати, перехвилювалася. Далі опанувала себе, і все вийшло. Відео мало бути без монтажу – на одному диханні.

Коли оголосили переможців, відразу й не вірилося, що диплом найкращого юного інструменталіста полетить у невеличкий райцентр на Рівненщині. Та сьогодні Ангеліна його з гордістю показує рідним та друзям. І дякує за велику працю, вкладену в неї, своєму педагогу Світлані Данилюк.

Наталія КРАВЧУК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися