У Рівному експрокурор-хабарник склав заповіт на суддю, яка розглядає його справу
Рівненщина

У Рівному експрокурор-хабарник склав заповіт на суддю, яка розглядає його справу

1 квітня 2021, 21:07
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному експрокурор, якого судять за хабарництво, заповів майно судді в своїй справі.

Про це пише ТСН.

Один з обвинувачених Андрія Таргонія прославився завдяки відео 7-річної давності, коли тоді ще живий лідер «Правого сектору» на Рівненщині Сашко Білий тягає його за краватку.

Судять Таргонія за хабарництво уже шостий рік. «Навіть підготовче судове засідання ще не відбулося, адже постійно є відводи. Другого липня ще 2015 року фігуранта було викрито під час одержання ним неправомірної вигоди у сумі 12 тисяч гривень», - розповідає речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич.

Захист експрокурора базується на постійному затягуванні судового процесу через відвід. Він перебрав уже майже всіх суддів у Рівному. Про відвід Ірини Незнамової клопотав зо п’ять разів. Навіть написав на неї заповіт. «Заповів мені своє майно: грошові вклади в сумі, з якої би вони не складалися, перегоновий велосипед, колекцію поштових марок, колекцію монет та мобільний телефон», - пояснювала суддя, що отримає в разі смерті обвинуваченого в хабарництві.

Усе на загальну суму в майже 62 тисячі гривень. Але заповіт не через любов до служительки Феміди, а щоб вона стала зацікавленою стороною в справі і її могли відвести од розгляду.

Суддя Незнамова, яка може стати власницею велосипеда, марок та монет, свої майбутні прибутки не коментує. Бо звернулася через цей заповіт до генпрокуратури та вищої ради правосуддя. Адвокати про такі дії експрокурора кажуть, що оригінально, але однозначно незаконно. «Це стопроцентне штучне створення підстав для відводу, які по ідеї не повинні призвести до ніякого відводу», - розповідає адвокат.

Адже так тоді обвинувачені зможуть один за одним змінювати хоч усіх суддів в Україні, або поки строки давності не закінчаться.

Експрокурор Таргоній звинувачує суддю в свавіллі. Каже, справу проти нього сфабрикували. Обвинувачений експрокурор може підхопити ще одну кримінальну статтю – втручання в здійснення правосуддя. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися