Підприємець з Тернополя запустив цех, аби переробляти ягоди від селян
Тернопілля

Підприємець з Тернополя запустив цех, аби переробляти ягоди від селян

6 червня, 11:27
0
0
Сподобалось?
0

Коли хтось сильно розпалюється в інтернет-дискусіях, йому кажуть: «Не треба влаштовувати тут базар!», а Святослав Абрам’юк влаштував. Ще й справжній базар, де є і квас, і домашня ковбаска, і огірочки з грядки…

Тільки все онлайн. І це врятувало крафтярів Тернопільщини під час локдану. Тепер спільнота «Від села до міста» має власний офлайн-магазин та невеликий виробничий цех.

Як з «базару в інтернеті» виріс соціальний бізнес, дивіться у відео ШоТам!

Святослав зробив базар, де огірки та спаржу купують просто сидячи в офісі. Так врятував селян Тернопільщини під час ковіду. А тепер відкрив цех і робить модні снеки з фруктів. Раніше Святослав Абрам’юк працював держслужбовцем.

У 2014 році звільнився, щоби підтримати Революцію гідності. Коли повернувся з Майдану, треба було годувати сім’ю. Спочатку почав возити на продаж чаї та гриби з Карпат. Щойно налагодив систему – почалася пандемія. Друзі-фермери не мали куди дівати сири та ковбаси.

“Ми вирішили створити спільноту, де виробники могли виставляти свою продукцію та доставляли їх карантинних умов, до населення міста Тернополя”, – розповідає чоловік.

40 000 містян замовляли зелень, м’ясо, молоко з села онлайн. Це допомогло виробникам пережити локдаун. Сам Святослав на карантині почав робити джеми. У січні 2022 знайшов приміщення під магазин. Та почалося вторгнення, і треба було допомагати ЗСУ. З фермерами організували місцевих та почали робити снеки та тушкованку. Через дефіцит пального крафтарі не могли щодня їхати до міста . Тоді чоловік відкрив магазин, де раз на місяць збирає товари з далеких сіл.

Сири та ковбаси могли зберігатися у холодильниках, а от фрукти псувалися. Щоб врятувати врожай селян Святослав задумав робити з фруктів фрипси. Потрібно було обладнання, щоби нарізати, сушити та фасувати. Магазин прибутку не мав, тож Святослав подався на грант.

“Взяли участь у програмі “Конкурс на Незалежність” від БФ “Повір у себе”. Цей проєкт дав нам поштовх відкрити цех, і тут вже у спільноті “Від села до міста”, окрім магазину з’явився і виробничий цех”, -каже чоловік.

Тепер він купує у селян полуницю і малину влітку і обліпиху та гарбузи восени. Аби переробити все у джем та снеки найняв 4 працівників. Ідеї смаколиків черпає від домашніх експерток – 3 донечок.

То ж знає, як обліпиху і гарбуз перетворити у смачненькі ласощі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися