На Волині стараються запобігти вірусу африканської чуми
Волинь

На Волині стараються запобігти вірусу африканської чуми

16 липня 2018, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській області роблять усе, аби запобігти  розповсюдженню віруса  африканської чуми. У  зоні епізоотичного осередку відстрілено та знайдено мертвими 14 диких кабанів. Трупи відстріляних диких кабанів та тварин, що загинули, знищені з дотриманням вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Про це інформує Держпродспоживслужба на Волині.

 Спеціалісти ветеринарної медицини для   проведення ветеринарно-санітарної експертизи відібрали біоматеріал і направлено у Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено, 5 проб – в роботі.

Депопуляція диких кабанів наразі триває в Любомльському (23 голови), Любешівському та Маневицькому районах (по 2 голови). Всього відстрілено 27 голів. Спеціалісти ветеринарної медицини у районах та містах області здійснюють подвірні обходи господарств приватної форми власності задля обстеження дворів та огляду наявного свинопоголів'я. Хворих та загиблих тварин не виявлено.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися