Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області перевіряє безпечність та якість харчування вихованців навчально –виховних закладів. Згідно із затвердженим Планом мають дослідити харчові продукти та готові страви у 109 навчально-виховних закладів, з яких вже досліджено у регіональній державній лабораторії у 66 –ти, -повідомляє прес-служба відомства.
За результатами досліджень у 8% зразків овочів виявлено перевищення вмісту нітратів, у 6% зразків відібраних від готових страв виявлено невідповідності за санітарно-показовими мікроорганізмами (КМАФАнМ та БГКП), у 10 закладах обіди не відповідали нормативній документації за енергетичною цінністю.
З харчоблоків вилучено 352,5 кг овочів з перевищеним вмістом нітратів. Керівників закладів зобовʼязано провести санітарно-гігієнічні заходи, організувати позачергове генеральне прибирання приміщень харчоблоків, посилити контроль за дотриманням санітарних правил та технологічними процесами приготування страв.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!