На Волині-«Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського»
Волинь

На Волині-«Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського»

17 квітня 2019, 16:22
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні,  17 квітня, день народження В'ячеслава Липинського. На Волині відновлюються  читання його пам'яті. Про це повідомляє Затурцівський меморіальний музей  Липинського.

У селі Затурці Локачинського району успішно функціонує єдиний в Україні і світі меморіальний музей мислителя та філософа В’ячеслава Липинського. Саме тут пройшли його дитячі роки, звідси вирушив він в останню дорогу. У Затурцях Липинський мріяв про майбутнє України, звідки писав листи-роздуми.

Як повідомив директор Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віталій Кушнір, музей відновлює читання пам’яті видатного земляка  науково-практичною конференцією «Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського».

На неї запрошені   викладачі та студенти Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею, відомі краєзнавці.

Запропоновані на конференцію матеріали присвячені 137-ій річниці від дня народження В.Липинського. Тематикою заходу передбачено дослідження наукової, дипломатичної і політичної діяльності самого Липинського і видатних його сучасників у цей період, а також членів родини та життя маєтку в Затурцях.

Присутні  ознайомилися зі скарбом середньовічних монет, знайденим біля села Мовчанів поблизу автодороги Луцьк-Володимир-Волинський (відтинком давнього т. зв. Королівського Шляху).

Виставка „Гіркий хліб еміграції” приурочена 100-річчю поселення В.К.Липинського в Австрії.

Розпочалися читання покладанням квітів до погруддя на місці поховання політика-державника.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися