У Луцьку відзначили День Соборності України
Волинь

У Луцьку відзначили День Соборності України

22 січня 2020, 21:24
0
1
Сподобалось?
1

Волинь долучилася до відзначення 101 річниці проголошення Акту Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу - Дня соборності України.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

У глядацькій залі Волинського драмтеатру імені Т.Г.Шевченка зібралися лучани та гості міста, представники громадськості, духовенства та місцевої влади.

На початку урочистостей присутні вшанували світлу пам’ять героїв, що віддали своє життя у боротьбі за Україну, хвилиною мовчання. Ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні поклали квіти до підніжжя пам’ятних знаків борцям за волю і незалежність України.

Окрім цього, у фойє театру презентували виставку підготовлену Українським інститутом національної пам’яті «Українське військо: 1917-1921». Автори виставки Євген Пінак, Ярослав Файзулін, Максим Майоров. У виставці використані матеріали Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Музею Української революції 1917–1921 років, Українського національного музею в Чикаго, Віртуального музею УНР, Архіву Організації Українських Націоналістів, Архіву Інституту Йозефа Пілсудського.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися