На Волині прикордонники стріляли в рибалок
Волинь

На Волині прикордонники стріляли в рибалок

28 лютого 2020, 19:46
0
0
Сподобалось?
0

В Любомльському районі люди обурені діями прикордонників. 28-го лютого між 13-ою і 15-ою годинами біля прикордонної застави «Новогрузьке» неподалік села Гуща Рівненської ОТГ Любомльського району сталася стрілянина. 

Про це повідомляє БУГ.

Місцеві жителі зазначають, що прикордонники розпочали стрілянину по трьом молодим хлопцям, які з документами пішли рибалити на лінію розмежування.

Три хлопці, усім близько 20-ти років, мешканці села Гуща 28-го лютого пішли рибалити на лінію розмежування. Показали прикордонникам документи – так робили і раніше, говорять жителі. За пів години почули постріли. Аби вберегти своє життя, стали втікати. Один з них навіть сховався у водоймі.

Хлопці подзвонили своїм родичам і повідомили, що по них відкрили вогонь. Через годину біля застави вже зібрався натовп з кількох десятків мешканців Рівненської ОТГ з вимогою відпустити хлопців. Викликали поліцію двічі.

“Це була остання крапля”, – говорять вони.

На місці працює поліція і збирає показання.

В той же час у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби зазначають, що троє мешканців села Гуща на Волині намагалися потрапити до річки Західний Буг за лінію інженерних прикордонних споруд. Вони звернулись до прикордонників з проханням надати дозвіл порибалити, але не мали знарядь для риболовлі. Їх не пропустили.

«Місцеві мешканці проігнорували законні вимоги прикордонників та почали рухатись у бік державного кордону. На вимогу правоохоронців зупинитись та пред’явити документи, одна особа вдалась до втечі, двоє інших вели себе зухвало, нецензурно висловлювались та провокували прикордонників. Прикордонники здійснили три попереджувальні постріли вгору. Двох правопорушників затримано, третьому вдалось втекти», — йдеться у повідомлені.

Згодом за оперативною інформацією прикордонникам вдалося з’ясувати, що затримані причетні до контрабанди сигарет. Торік було зафіксовано п’ять схожих провокацій мешканців Гущі.

На порушників склали документи за порушення прикордонного режиму та злісну непокору.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися