У волинському селі відкрили оновлений ФАП
Волинь

У волинському селі відкрили оновлений ФАП

3 березня 2020, 15:33
0
0
Сподобалось?
0

У селі Грабове Старовижівського району відкрили оновлений фельдшерсько-акушерський пункт. Раніше медпункт був у приміщенні сільської школи, яка вже багато років не діє.

Про це повідомляє пресслужба благодійного фонду "Патріоти Волині".

"Увесь цей час ми працювали в холоді, без води та опалення. Тому на нове приміщення всі очікували з нетерпінням. Ремонт у ньому почали в листопаді минулого року, а ще раніше зробили опалення — спільне для нас і для клубу. А сьогодні вже відкриваємо новий ФАП. Для такого невеличкого села, як Грабове, де трохи більше 230-ти жителів — це справді подія. В таких умовах приємно буде працювати. Сподіваюсь, це оцінять і наші відвідувачі", - розповідає завідувачка ФАПу села Грабове Сереховичівської ОТГ Людмила Савлук.

Нове приміщення ФАПу обладнали поряд із клубом та магазином, у центрі села. На його ремонт витратили майже 100 тисяч гривень. В основному - це бюджетні кошти громади, а також спонсорська допомога.

"Ми створили ОТГ саме для того, щоб самим вирішувати — що і де будувати. Медицина — один із наших пріоритетів: ми не закрили жодного сільського ФАПу, не скоротили фельдшерів з нашої амбулаторії. І віднайшли кошти для ремонту приміщення ФАПу в селі Грабове. Хотів би подякувати усім, хто допоміг реалізувати цей задум: місцевим підприємцям та народному депутату України Степану Івахіву, який багато допомагає нам у становленні та розвитку громади", - зауважив на відкритті оновленого медичного закладу голова Сереховичівської сільської ради Ростислав Шиманський.

За кошти благодійного фонду “Патріоти Волині” закупили костюми, звукове обладнання та державну символіку для місцевого клубу. А для сільських медиків благодійники придбали фельдшерську сумку, велосипед та медичний одяг. Минулого року в центрі села, поряд з клубом, встановили дитячий ігровий майданчик.


Для щоденних потреб медиків від благодійного фонду “Патріоти Волині” передали інгалятор. Нове приміщення ФАПу в селі Грабове освятили. А кошти на його утримання виділятимуть з бюджету Сереховичівської сільської ради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися