«Їжу мені залишають біля воріт»: волинянин самоізолювався у недобудованій літні кухні
Волинь

«Їжу мені залишають біля воріт»: волинянин самоізолювався у недобудованій літні кухні

16 квітня 2020, 13:49
0
0
Сподобалось?
0

На Любомльщині чоловік, який нещодавно повернувся із заробітків, тимчасово ізолювався від родичів.

Про це передає Кордон.

"Ще зовсім недавно  я вирішив підтримати флешмоб, започаткований у Фейсбуку українцями, які перебувають за кордоном «Я залишаюсь за кордоном заради здоров’я рідних та близьких». Але після прийняття у Польщі антикризового закону змушений був повертатися додому. Хоч офіційно пропрацював у Варшаві на будівництві майже три місяці і мав всі необхідні документи. Залишатися далі — означало отримати щонайменше півроку депортації. Хоч-не-хоч, а довелося  зі своїм колегою вирушати до рідного дому", - каже він.

Додому заробітчани повертались своїм автомобілем і проблем з перетином кордону не виникло: після підписання всіх відповідних документів, зокрема, про самоізоляцію їх впустили до України.

"Працюючи у Варшаві, на роботу я добирався громадським транспортом: на метро або ж трамваєм.Тож цілком логічно, що  перетинався з великою кількістю людей", - розповідає чоловік. 

Відтак, по приїзді одразу, щоб не наражати на небезпеку сім’ю, він вирішив влаштувати для себе карантин. 

Чоловік приїхав у своє рідне село (нині вони мешкають у сусідньому, розташованому за кілька кілометрів), де зводять будинок. 

"На нашому будівельному майданчику зараз є літня кухня, там й оселився. Хоч вона ще недобудована, але найнеобхідніше тут є: плита для приготування їжі, вода, диван. Все, що потрібно для перебування на самоізоляції, привезли ще до мого приїзду: сало, вермішель, хліб, інші продукти, словом все, чим багата наша комора. Також тесть привіз інструменти та матеріал для продовження будівництва, а дружина на додачу до продуктів передала ще й книги, аби не нудьгував на свято або у неділю", - ділиться він. 

Навіть Інтернетом чоловік користується завдяки одному із сусідів, який поділився паролем доступу.

Чоловік розповідає, що  не залишає межі забудови. Все, що знадобиться йому привозять родичі, залишають біля воріт, а він потім забирає. З сусідами теж спілкується через паркан на безпечній відстані.

"Карантин виявився корисним ще й тим, що за час, доки перебуваю в ізоляції, встиг переробити чимало роботи на будівництві, до якої раніше руки не доходили. Ось мине кілька днів, і у Великодну Суботу я нарешті повернуся до своєї сім’ї, до коханої дружини і маленьких діток", - зауважив чоловік.

Волинянин радить усім, хто нині повертається з-за кордону на свята, зробити так, як він: влаштувати двотижневий карантин.

"Розумію, що не в кожного є можливість самоізолюватися в окремій будівлі, але, принаймні, спілкування з рідними можна на ці два тижні обмежити, якими б здоровими ви не почувалися. У такий спосіб ви вбережете сім’ю і родину від небезпеки. Тож дай нам, Боже, усім здоров’я!" - сказав він.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися