Іван ЛЮСАК
Волинь

Волинська пошта – найкраща в Україні

20 грудня 2020, 13:00
0
1
Сподобалось?
1

Трохи більше року тому Волинську дирекцію Укрпошти очолив Іван Люсак. За цей час три квартали поспіль поштовики області показали найкращий результат роботи в Україні. Як цього вдалося досягнути, про плани і перспективи – у нашому інтерв’ю.

– На Волині працює 432 відділення, – зазначив Іван Олексійович. – Протягом останнього року ми автоматизували ті, які розташовані у населених пунктах, де проживає понад дві тисячі осіб. Тобто провели Інтернет, встановили комп’ютери, касові апарати. У нас вже є 103 такі відділення. Тепер тут дуже зручно оплачувати комунальні платежі, поповнювати мобільний. Решта також працюють у звичному режимі, просто з погляду оброблення даних робота більш трудомістка, бо чеки оформлюються на папері і це займає більше часу. Також у 2020 році ми модернізували луцькі відділення: провели ремонти всередині і зовні, замінили меблі, оновили комп’ютерну техніку. У грудні отримали три нових автомобілі для кур’єрської доставки. Ця послуга нині користується попитом. У нас вона недорога, і людям зручно. Додатково очікуємо п’ять нових Сітроенів для вантажних перевезень. 

– Цього року практично на всі сфери діяльності наклав відбиток карантин. Як ви працювали у цей час?

– Укрпошта на час пандемії працює без змін та надає всі види послуг. Незважаючи на карантин, усі наші відділення обслуговують населення у всіх куточках області, адже Укрпошта, крім надання поштових та фінансових послуг, ще виконує  важливу соціальну місію – доставляє пенсії та соціальні допомоги. Ми надаємо свої послуги із дотриманням всіх необхідних карантинних вимог та максимально безпечно як для працівників, так і для клієнтів. Всі наші працівники повністю забезпечені масками, щитками, засобами дезінфекції. Дотримання карантинних вимог також очікуємо від наших клієнтів.

– Чи є у вас проблеми, зокрема, з кадрового забезпечення?

– Нині у нас більше двох тисяч працівників. Зокрема, 432 начальники відділень, 752 листоноші, 308 операторів. Якщо до карантину у нас були вакансії, то на сьогодні їх немає. Ми навіть листонош і операторів набираємо на конкурсній основі. Можемо обрати кращих, тих, хто хоче працювати, адже на ринку праці дуже багато людей, які втратили роботу. Так що плинність кадрів в останній рік скоротилася. Працювати в Укрпошті сьогодні престижно. Це робота з офіційним працевлаштуванням. Ті, хто показує гарні результати роботи, отримують премії і хто більше працює, має змогу заробити більше. Кожен працівник може сам порахувати розмір мотивації, адже у нас все прописано чітко і прозоро. І це є стимулом для всіх краще працювати.

– Наших читачів, особливо у селі, цікавить, чи збережуться усі послуги «Укрпошти» наступного року, чи носитимуть листоноші пенсію, газети, журнали. 

– Так, всі послуги залишаються. У нас в області 256 тисяч пенсіонерів, з них 110 тисяч обслуговується в Укрпошті. Зокрема, у селах, адже там немає банківських відділень, терміналів. Листоноші добросовісно виконують свої обов’язки. Приходять у кожен дім і приносять пенсію чи соціальну допомогу. Заодно доставляють передплачені газети, рахунки за комунальні послуги та інше. Людина може одразу оформити платіж. З огляду на пандемію, ми запустили послугу доставки ліків з інтернет-аптек, також організовуємо безкоштовну доставку товарів першої необхідності лікарням, що працюють на «передовій» у боротьбі з коронавірусом.

– Які плани на 2021 рік?

– В перспективі чекаємо прийняття закону про поштовий банк. Аби у найвіддаленіших населених пунктах жителі отримували такі ж фінансові послуги, як і мешканці міст. Адже у багатьох селах відсутні банківські відділення і людям для відкриття рахунків, депозитів, оплати послуг доводиться їхати за десятки кілометрів. А вони ж все хочуть отримувати швидко, якісно і недалеко від своєї домівки. Ще у планах на прийдешній рік впровадження пересувних відділень, збільшуватимемо обсяги посилок, зокрема, міжнародних відправлень, платежів, передплату газет.

Розмовляла Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися