Реп рівненських школярів про мову набрав понад пів мільйона переглядів у мережі
Волинь

Реп рівненських школярів про мову набрав понад пів мільйона переглядів у мережі

26 лютого 2021, 16:12
0
2
Сподобалось?
2

Рівненські школярі записали реп та відео про українську мову і стали зірками Мережі. Їхній кліп уже набрав понад пів мільйона переглядів, має тисячі поширень та коментарів. Десятикласники такого не очікували, а директор школи жартує, треба було вмикати монетизацію та підзаробити.

Про це пише ТСН.

Вони читають реп та підтанцьовують. Самі собі і оператори, і режисери, і монтажери. «Мати власну мову - це мати фасон. Немає своєї мови Буркіна-Фасо», - читають школярі.

Відео десятикласники 28 школи у Рівному зняли просто у актовій залі. Потім виклали до Мережі. Коли ж побачили, як воно щохвилини набирає тисячі переглядів, були приголомшені. «Я досі не знаю, які емоції. Таке враження, що це не з нами відбувається, бо якось швидко це було написано, на колінці буквально», - каже керівниця театрального гуртка і вчителька української мови Тетяна Кирилецька.

Саме вона писала текст до Міжнародного дня рідної мови, а вже школярі вигадали реалізацію. «Ми прийшли в неділю до школ, нам виділили приміщення, ми там записували десь хв 40-50», - кажуть школярі.

Не все вдавалося з першого разу, зізнаються. Але зрештою взялися за монтаж на звичайній програмі в телефоні.  «Ми хотіли, щоб це було молодіжно і щоб це було сучасно  і ми зрозуміли, що треба якісь класні крутезні переходи», - каже десятикласниця, яка і робила монтаж, Христина Чіркова.

І в Мережі це оцінили, бо перегляди збільшувалися і збільшувалися. Їх подивилися вже понад  пів мільйона людей. «Жартували з цього приводу, що якби це не про рідну мову, то можна б було монетизацію поставити», - розповідає директор школи Іван Віднічук.

Назбирались і сотні коментарів, але схвальні не всі. Школярі кажуть, що критику сприймають нормально, бо позитивних відгуків все ж більшість. І це надихає школярів знімати ще. І виключно – українською і про українське. «Ми живем в Україні, треба прославляти, де живемо», - каже десятикласник Гліб Єгоркін. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися