У Луцьку відкрили конкурс-виставку витинанок за мотивами творчості Лесі Українки
Волинь

У Луцьку відкрили конкурс-виставку витинанок за мотивами творчості Лесі Українки

27 лютого 2021, 20:37
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій галереї мистецтв відкрилася виставка витинанок «Мереживні вірші» за мотивами творів Лесі Українки. Вона стала підсумком загальноукраїнського однойменного конкурсу, який організувала кафедра образотворчого мистецтва та дизайну Волинського національного університету. Авторство ідеї належить викладачці кафедри Галині Вахрамєєвій. Конкурс і виставка відбулися за підтримки народного депутата України Ірини Констанкевич, котра стала головним меценатом заходу.

На конкурс надійшли майже сотня робіт з десяти регіонів України. Географія учасників – найширша. Творчість Лесі Українки надихнула не лише творчу молодь із Західної України. Зокрема, роботи з високим рівнем виконання надійшли із Запорізької та Херсонської областей.

Усіх учасників поділили на три вікові групи. У кожній з них визначали переможця, двадругих і три третіх місця. Окрім дипломів призери отримували премії. Заохочуальні подарунки отримали ще ряд юних майстрів, котрі не увійшли до номінацій.

Окремий приз від ректора ВНУ імені Лесі Українки Анатолія Цьося за роботу «Конвалії» отримала студентка  Надія Ростун. Вона працювала над своїм твором кілька місяців.

Виставка «Мереживні вірші» триватиме до 7 березня. Тож лучан і гостей міста запрошують у галерею мистецтв Луцька і долучитися до прекрасного.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися