У селі на Волині - усього два мешканці
Волинь

У селі на Волині - усього два мешканці

14 березня 2021, 17:22
0
-2
Сподобалось?
-2

У одному з сіл на Волині мешкає лише два жителі.

Про це пише Суспільне.

Брати Гаврилюки - два офіційно зареєстровані жителі села Чорний Ліс на Волині. Населений пункт знаходиться за 40 кілометрів від обласного центру. До адміністративної реформи село відносилося до Воютинської сільської ради,- розповів Богдан Гаврилюк.

Оселилися Гаврилюки у Чорному Лісі у 90-х роках. Тут брати отримали землю, купили будинки, довели їх до ладу та почали господарювати. Тоді один з братів, Леонід, заснував фермерське господарство, яке працює і до нині.

Коли оселилися у селі, 35 років тому тут жило 25 мешканців, четверо дітей ходили до школи, - каже Богдан Гаврилюк. У селі, станом на сьогодні, залишилось 11 порожніх будинків та двоє офіційно зареєстрованих жителів - Богдан та Леонід Гаврилюки.

У селі немає магазину, пошти, ФАПу. Та найбільша проблема, - каже Богдан Гаврилюк, - падіння рівня ґрунтових вод та відсутність води у колодязях.

До віддалених сіл - Воютин, Білосток, Садів, Гать, Тертки, Чорний Ліс шість разів упродовж дня курсує автобус. Старші люди померли, молодь з села виїхала у місто.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися