На Волині проведуть театральний фестиваль
Волинь

На Волині проведуть театральний фестиваль

18 березня 2021, 17:54
0
0
Сподобалось?
0

Міська влада Ковеля вирішує питання щодо проведення у квітні театрального фестивалю.

Про це йшлося під час виїзного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, що відбулося 18 березня у Ковелі, пише ВолиньPost.

До учасників колегії, серед яких і заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик, звернулася заступниця Ковельського міського голови Наталія Маленицька. Вона зауважила, що у Ковельській територіальній громаді – 73 тисячі мешканців й вони потребують не лише інфраструктурного розвитку громади, але й культурного.

«Чи знали ви про те, що в Ковелі є діючий оргАн? Чи знали ви про те, що стежки вояків УПА на Ковельщині можуть стати окремим туристичним маршрутом? Чи знали ви про те, що історична єврейська спадщина – це окрема сторінка іторії і культури Волині? Чи знали ви про те, що щороку у нас відбувається фестиваль «Танцююче місто», який об’єднує сотні учасників і більше тисячі глядачів? Чи знали ви, що в нас є свій аматорський театр? Це тільки штрихи до нашої культурного життя», - сказала посадовиця.

Тож, за словами Наталії Маленицької, вже у квітні в Ковелі протягом трьох днів відбуватиметься театральний фестиваль. Крім місцевих театралів, на нього запросять акторів з Луцька, Володимира-Волинського та інших локацій.

Режисер і художній керівник Ковельського аматорського експериментального театру-студії «10 ряд 10 місце» Альона Малюга-Мельникова розповіла, що попередня дата проведення фестивалю 16–18 квітня.

«Така ідея була давно – зробити у Ковелі театральний фестиваль. Нарешті вона почута і буде втілена», – каже керівниця ковельського театру.

Наталія Маленицька зауважила, що попереду для ковельчан – не лише театральний фестиваль, але й нічні екскурсії містом до Дня музеїв, фестиваль ковалів та фестиваль вуличної їжі тощо.

Заступниця Ковельського міського голови додала, що наразі місто у співпраці з ВНУ імені Лесі Українки займається створенням концепції розвитку туристичного потенціалу Ковельської територіальної громади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися