У Луцькому військовому госпіталі - чотириразове харчування
Волинь

У Луцькому військовому госпіталі - чотириразове харчування

31 травня 2021, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Журналісти відвідали їдальню Луцького військового госпіталю, аби перевірити, як тут готують.

Їдальня розташована на першому поверсі шпиталю. Будівля зведена ще у 1729 році, пише АрміяInform 

Вона – пам’ятка архітектури історичного значення. кореспонденти прибули за годину до обіду. На кухні кипить робота: в одному приміщенні закінчують готувати котлет, в іншому – нарізають салати, а в залах – сервірують столи… На годиннику 13:00 і до «роздатки» один за одним шикуються пацієнти: контрактники-учасники АТО/ООС, строковики, військові пенсіонери.

їдальня
їдальня
їдальня

Старша зміни кухарів Надія Миколаївна у госпіталі працює сьомий рік. Професійного стажу – понад чотири десятки років, близько половини з них – у льотно-технічній їдальні військової частини.

– Харчування розподілено за дієтами. Загальна – п’ятнадцятий стіл, і дієти: перша, сьома й дев’ята. Кожна передбачає окреме харчування. 1,7 та 9 – каша перлова, суп вівсяний, салат із буряка, заправлений олією й малою кількістю солі. Котлети сьогодні в загальному меню смажені, на дієту – парові, – розповідає Надія. – У порівнянні з міською й обласною лікарнями, що в Луцьку, у нас, на відміну від них, двічі на день в меню є м’ясо. Щодня на вечерю риба. Тут більша кількість м’яса, сиру, молока, сметани, кефіру…

їдальня

– У госпіталі чотириразове харчування: сніданок, другий сніданок, обід і вечеря. Пацієнти харчуються у загальній їдальні, а ті з них, хто після операції − у палаті відділення. Тут завжди свіжі овочі й фрукти, залежно від сезону. На цей тиждень замовили яблука, на наступний – банани, ще через тиждень апельсини. З січня 2020-го ми перейшли на систему харчування аутсорсинг. Це неповний каталог. Фірма постачає харчові продукти, ми їх замовляємо. Коли перейшли на цю систему харчування – все змінилося на краще. Продукти замовляємо за каталогом, вони відповідають стандартам та сертифікатам з відповідною перевіркою їх якості й повноти порцій, – повідомила начальник продовольчої служби госпіталю Ганна Михальчук.

їдальня

Як розповів помічник начальника Луцького військового госпіталю з матеріально-технічного забезпечення майор Олег Березняк, цього року заклад отримав нове обладнання для кухні: пароконденсат, електричні плити, холодильники й морозильні камери. Для переходу на каталогове харчування слід повністю замінити електромережу, провести ремонт інтер’єру, приміщень кухні та залів прийому їжі: стіни, стелі та підлоги. Незабаром тут очікують кошти з державного бюджету на ремонт їдальні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися