«Смотрящий» в СІЗО волинянин вимагав з ув'язнених гроші для «общака»
Волинь

«Смотрящий» в СІЗО волинянин вимагав з ув'язнених гроші для «общака»

2 червня 2021, 16:01
0
0
Сподобалось?
0

На Прикарпатті двом «смотрящим» в установі відбування покарань повідомили про підозри. Йдеться про уродженця Грузії та мешканця Волині.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Так, вони встановили свій авторитет серед утриманців установи та примушували їх порушувати правила перебування, надаючи перевагу «злодійським традиціям».

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області встановили, що «смотрящі» вимагали кошти від арештантів, примушуючи поповнювати так званий «общак». Крім того, вони організовували постачання заборонених предметів на територію СІЗО, зокрема наркотиків та психотропів.

Також зловмисники вимагали 3 000 доларів США для «общака». При цьому вони залякували ув’язненого та його родичів, погрожуючи застосувати силу у випадку відмови платити.

Сьогодні, 2 червня, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури обом зловмисникам повідомили про підозри. 

Одного зі «смотрящих» також підозрюють у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Крім того, за участю полку поліції особливого призначення та за сприяння працівників СІЗО наразі проводять обшуки у камерах, де утримуються «смотрящі».

Досудове розслідування триває.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися