Родина Ігоря Палиці придбала 8 земельних ділянок на острові поблизу Києва
Волинь

Родина Ігоря Палиці придбала 8 земельних ділянок на острові поблизу Києва

26 червня 2021, 11:15
0
0
Сподобалось?
0

Родичі народного депутата від Луцька Ігоря Палиці придбали вісім земельних ділянок на острові у селі Плюти поблизу Києва. Загалом там тепер їм належить майже 1,8 га землі та два житлові будинки.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» стало відомо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Публічної кадастрової карти України.

Оксана Палиця, колишня дружина Ігоря Палиці, придбала сім земельних ділянок у селі Плюти поблизу Києва впродовж 2020-2021 років. На чотири з них площами 0,21 га; 0,093 га; 0,05 га; 0,07 га, які розташовані поруч, право власності вона оформила у липні 2020-го року. На них розміщені два житлові будинки площами 398,4 кв. м та 131,5 кв. м., які Оксана Палиця купила теж у липні. Ще дві ділянки площами 0,063 га та 0,09 га поблизу цієї нерухомості, які прилягають до річки Козинка і входять до того ж двору, вона орендує в Української міської ради. Їх цільове призначення – для сінокосіння та випасання худоби, однак насправді на них частково розміщений спортивний майданчик та альтанка.

Цікаво, що ці ділянки придбані за два місяці до інтерв’ю Ігоря Палиці «Українській правді», в якому він зазначив, що попросив дружину з донькою переїхати з Швейцарії жити до нього, оскільки через політичну діяльність не має можливості часто їздити до них.

У вересні того ж 2020-го Оксана Палиця купила ще дві земельні ділянки площами 0,27 га та 0,25 га. А уже у квітні цього року стала власницею ще 0,51 га землі. Усі ці три ділянки розташовані поруч та просто через дорогу від придбаної у липні 2020-го землі.

17-го травня цього року батько нардепа від Луцька Петро Палиця став власником ділянки площею майже 0,3 га на тому ж острові у селі Плюти Київської області. Землю він придбав у Андрія Каменецького, який був помічником народного депутата 5-го та 6-го скликань від Партії регіонів Василя Демчишена. Відтак, загалом родина Ігоря Палиці володіє майже 1,8 га землі на острові.


Червоним на карті позначена земельна ділянка у Плютах, яка належить Петру Палиці, зеленим – Оксані Палиці. Блактиним позначено ділянки для сінокосіння та випасання худоби, які орендує Оксана Палиця

Цікаво, що родичі нардепа придбали землю поруч з відомими сусідами. Серед них – Ігор Богатирьов, син ексміністерки охорони здоров’я часів Віктора Януковича Раїси Богатирьової. Йому належить 0,46 га землі. Також по сусідству має земельну ділянку площею майже 0,3 га і вже загаданий помічник екснардепа від Партії регіонів Андрій Каменецький.

Серед відомих й Ганна Демчишена, дружина ексдепутата від Партії регіонів Василя Демчишена. Їй належить земельна ділянка площею майже 0,15 га.

До слова, прокуратура Київської області кілька років оскаржувала в судах передачу землі у селі Плюти на вулиці Луговій у приватну власність. Правоохоронці повідомляли, що землі належать до земель водного фонду. У цьому переліку опинились і дві ділянки площами 0,21 та 0,07 га, які тепер належать Оксані Палиці.

У 2016 році Обухівський райсуд Київської області не погодився з прокуратурою та зазначив, що згідно з висновком Обухівського міжрайонного управління водного господарства від травня 2007 року, ця земля не відноситься до земель водного фонду, а межує з ними. Також він зазначив, що прокуратура пропустила строк позовної давності. Тоді ділянки продали, а на частині з них уже була зведена нерухомість. Відтак, власників визнали добросовісними набувачами. Того ж року апеляційний суд Київської області відхилив і апеляційну скаргу прокурора.

У декларації Ігоря Палиці за 2020-го рік так і не з’явилось майно та бізнес, які належить його родині, зокрема, і колишній дружині. Хоча в інтерв’ю «Українській правді» нардеп обіцяв задекларувати їх.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися