На Волині учні подолали 65 кілометрів на байдарках
Волинь

На Волині учні подолали 65 кілометрів на байдарках

11 липня 2021, 19:34
0
0
Сподобалось?
0

За чотири дні 9 учнів КЗ Заболотцівський ліцей подолали 65 кілометрів на байдарках по річці Західний Буг. 

Діти села Заставне мали змогу покататися на байдарках й відчути себе вправними веслувальниками. Водний похід 3 ступеня складності відбувся за сприяння ВЦНПВТК та Литовезької сільської ради. Про це БУГу повідомила очільниця Литовезької громади Олена Касянчук.

Вона зауважила, що цей похід дав можливість перевірити учасників походу на витривалість та згуртованість, навчитися застосовувати різні техніки водного туризму, долати завали та зарослі водної рослинності.

Учасники сплаву відвідали місця 13-ї і 12-ї прикордонних застав, слухали розповідь Ольги Сибіри (місцевого краєзнавця та історика) про заснування села Заставне, про міжусобні війни часів Київської Русі, про поселення Всеволож І та Всеволож ІІ, про події першої та другої світових воєн.

У селі Литовеж шукали місце, де стояла Литовська Вежа, побували в урочищі Гірка, дослідили залишки оборонних будівель лінії передпілля 90-го Володимир-Волинського прикордонного загону, відвідали пам’ятку архітектури Храм Введення Пресвятої Богородиці Варто зазначити, що 46 км сплаву проходили територією Литовезької громади, 14 з яких – кордон з Республікою Польща.

“А від прикордонників ми дізналися, що ми перші, хто наважився на таку пригоду. У поляків каякінг і байдарочні прогулянки – звичне явище. На березі у сусідів часто зустрічаються інформаційні знаки, розвинута інфраструктура. Даний похід виявився для учасників хорошою школою набуття туристських навичок, вмінь, перевіркою фізичних і моральних якостей”, – розповіла Олена Касянчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися