На Волині бродячі собаки покусали дітей
Волинь

На Волині бродячі собаки покусали дітей

8 вересня 2021, 10:39
0
0
Сподобалось?
0


У Ковелі бродячі собаки бігають зграями і нападають на людей.

Про це пише «Ковель media».

Про те, як собаки напали і покусали дітей, написав у Фейсбуку ковельчанин Василь Ковальчук.

За його словами, ситуація із бродячими собаками, які нападають на людей, уже давно вийшла з-під будь-якого контролю, але «влада розводить руками».

«Знову покусані бродячими псами. Травмовані фізично та психологічно діти, безсилі та зневірені батьки, шрами на все життя – на тілах та душах. Ситуація з чотирилапими в Ковелі уже давно вийшла з-під будь-якого контролю, але про це не прийнято говорити. На цю тему не влаштовують флешмоби, про це не розповідають у тижневому дайджесті, не постять фото у фб. Влада розводить руками. Воно й не дивно – значно цікавіше займатися апетитними та масштабними інфраструктурними проєктами з мільйонними кошторисами – стадіони, на яких ніхто й ніколи не гратиме, гектарні парки з фонтанами (як ми без цього жили раніше?), грандіозні привокзальні площі, на яких продаватимуть молоко, тараньку й самогонку. Усе глянцево й красиво. Але реальні проблеми людей часто пахнуть брудом і кров’ю, об які влада бруднитися не хоче. Кажуть, собаки заздрять вовкам. Думаю, українці заздрять американцям, які можуть просто вийти з дому і з дробовика пристрелити того, хто покусав їх дитину», – пише Василь Ковальчук.

Містяни повідомляють «Ковель media» про те, що собаки нападають у дворах біля Привокзальної площі, на території шкіл №5 та №8, на вулиці Сагайдачного біля бомбосховища.

«Сьогодні йшли на футбол з дітьми, по вулиці Сагайдачного, біля бомбосховища, зграя дворових псів напала на молоду пару, добре що хлопець не розгубився і дав їм відсіч, не знаю що б було, якби ми йшли першими, а не за ними… Це жах… мене ще досі всю трясе, а діти довго йшли і оберталися, чи не біжать ті собаки за нами…» – розповідає ковельчанка.

Про безпритульних собак йшлося під час першого онлайн-прийому Ковельського міського голови Ігоря Чайки, який відбувся 5 квітня цього року.

Мер міста сказав, що у Ковелі дуже гостро стоїть проблема із безпритульними собаками, що надходить дуже багато звернень від ковельчан, які просять вирішити це питання.

«Ми дуже активно працюємо в цьому плані із нашими громадськими активістами, з організацією «Kovel Animals». Тому, що вирішити цю проблему без участі громадськості ми, на жаль, не зможемо. Я дав доручення своєму помічнику Ігорю Пінісу. Він уже провів зустріч з членами цієї громадської організації», – сказав Ігор Чайка.

Штатний консультант міського голови Ігор Пініс мовив, що у Ковелі не мають можливості створити притулок для тварин. Тим паче, що умови в українських притулках не є гідними, тому цей шлях не є актуальним. Зараз тварин стерилізують, після чого намагаються прилаштувати в родини.

«Сьогодні на території Ковеля діє програма щодо поводження з безпритульними тваринами. На жаль, в деяких аспектах вона недопрацьована, тому наразі міський голова поставив завдання доопрацювати, перевірити функціонування цієї програми та забезпечити більш сприятливі умови і для утримання тварин, і для того, щоб на наших вулицях стало безпечніше. Ми працюємо із КП «Добробут», яке є учасником та виконавцем цієї програми. Також із громадським активом, який взяв на себе левову частку виконання цієї програми», – розповідав ще п’ять місяців тому Ігор Пініс.

За його словами, міська влада працюватиме із господарями тварин, адже проблема існує через безвідповідальність людей.

Деякі напади собак на людей вдалося зафіксувати на відео.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися