На Волині за день зібрали тонну картоплі для лікарень
Волинь

На Волині за день зібрали тонну картоплі для лікарень

29 вересня 2021, 19:54
0
0
Сподобалось?
0

За день мешканці Тростянецького старостинського округу зібрали тонну картоплі для лікарні у Ківерцях. 

Збирали бульбу також для підопічних місцевого Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, про це Суспільному розповів староста Петро Вишневський.

Картоплю для потреб медзакладів в окрузі збирають останні декілька років.

Хто і як збирає допомогу медзакладам

    29 вересня картоплю почали збирати з дев'ятої ранку. Волонтери власним транспортом об’їжджали двори селян у селі Хопнів Ківерцівської тергромади.

    "Почали з одного кінця села і до іншого. На добровільних засадах, просимо допомогти лікарні та будинку пристарілих, які знаходяться на нашій території", – розповів волонтер Сергій Ворсенюк.

    На Волині зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів. Хто має забезпечувати харчування

    Волонтер каже: городиною селяни завжди діляться охоче. 

    "Треба людям, - даємо. То ж люди є в будинку пристарілих. Хто його знає, як життя складеться. Ніхто від цього не застрахований, а хто ж допоможе, як не ми, не односельці", – розповів житель села Хопнів Іван Кінчак.

    Пенсіонерка Євгенія Міщук передала волонтерам два відра картоплі. Каже торік теж передавала продукти у лікарню.

    На Волині зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів. Хто має забезпечувати харчування

    "У льохові нагребла небагато, бо вже втомлююся. Я теж у лікарню не разі потрапляла і знаю, що людям там теж треба щось їсти", – розповіла жінка.

    Збір картоплі організували у чотирьох селах: Тростянець, Хопнів, Острів та Лички. Староста округу Петро Вишневський каже: зібране зберуть в міській раді, щоб згодом розподілити між закладами.

    Харчування в медзакладах

      У лікарнях, які уклали договір з Національною Службою здоров’я України і надають медичні послуги в рамках Програми медичних гарантій, організоване безоплатне харчування для пацієнтів, телефоном розповіла  директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

      "Лікарні тепер є комунальними не комерційними підприємствами. Деякі мають аутсорсинг харчування, деякі мають свій харчоблок. Все рахується від того, яким чином вони можуть собі дозволити мати харчоблок чи краще купувати цю послугу", – розповіла представниця НСЗУ.

      У стаціонарних відділеннях лікарень Луцької тергромади вартість харчування пацієнтів складає від 15 до 80 гривень за день, розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Володимир Лотвин. Додає: харчують пацієнтів за кошти НСЗУ.

      Староста Петро Вишневський розповів у медзакладах завжди є потреба в городині, тому картоплю збиратимуть і в інших старостинських округах Ківерцівської тергромади.


      Хочете дізнаватися про головні події першими?
      Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

      Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

      Ваш коментар

      Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
      Реєстрація Вхід
      Забули пароль?
      Реєстрація Вхід
      На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
      Реєстрація Вхід
      Зареєструватися