Волинянин зі спільниками налагодили наркобізнес за ґратами
Волинь

Волинянин зі спільниками налагодили наркобізнес за ґратами

2 жовтня 2021, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Уродженець Волині разом зі спільниками налагодили схему продажу наркотиків за ґратами.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

4 фігурантам, один з яких є уродженцем Волині, повідомили про підозру за фактами незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, а також поширення злочинного впливу в установі виконання покарань.

Встановили, що 24-річний уродженець Івано-Франківщини, який нині відбуває покарання у виправному центрі, позиціонуючи себе як «смотрящий» за установою, здобув повагу та авторитет серед засуджених та інших осіб, що перебувають на волі, як особа в статусі суб’єкта злочинного впливу. Завдяки цьому він встановив та поширював злочинний вплив на осіб, які утримуються у вказаній установі виконання покарань.

І саме він, задля систематичного отримання незаконних доходів у липні 2020 року організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив як виконавців 3 знайомих, двоє з яких уродженці Львівщини та Волині, разом з ним перебували у виправному центрі, а з третім, рівнянином, організатор раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі.

План злочинної діяльності був спрямований на організацію збуту наркотичних засобів на території м. Рівне, а також забезпечення надходження наркотичних засобів «бупренорфін», «канабіс» та «метадон», а також сильнодіючих лікарських засобів «дифенгідрамін» (димедрол) та «зопіклон» на територію виправного центру для їх збуту серед засуджених.

Усім підозрюваним судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися