На Волині за вирощування маку судили пенсіонерку
Волинь

На Волині за вирощування маку судили пенсіонерку

15 жовтня 2021, 10:35
0
0
Сподобалось?
0

Пенсіонерка-волинянка посіяла на своїй присадибній ділянці кілька сотих маку, і в результаті ледь не втрапила до в'язниці на 3 роки.

Уродженка села Рогожани Устилузької громади у травні посіяла на ділянці біля житлового будинку насіння опійного маку (Papaver somniferum), після чого займалась його вирощуванням, доглядаючи й обсапуючи.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду за 29-те вересня.  

16-го липня під час проведення огляду місцевості поліціянти зауважили ділянку з посіяним маком та вилучили 503 рослини, які відповідно до постанови КМ України № 770 від 06 травня 2000 року «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» віднесені до рослин, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких допускається лише для промислових цілей.

Таким чином, проти жінки порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 КК України (Незаконний посів та вирощування рослин городнього маку у кількості 500 і більше рослин).

Під час судового засідання жінка свою вину в скоєнні цього кримінального правопорушення визнала повністю й розповіла про всі деталі свого вчинку. А також запевнила, що розкаялася у вчиненому й просила суворо її не карати.

Врешті суд визнав пенсіонерку винною та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку тривалістю один рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

Також засуджена жінка сплатить державі 1201 гривню процесуальних витрат за проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися