Інвестор Тарас ХОТИМЧУК та керівниця виробництва Лілія БОРСУК
Волинь

«Волинська друкарня» видає мільйон газет на місяць

27 травня 2022, 12:44
1
0
Сподобалось?
0

Кожен з нас тримав у руках газету, журнал або книгу. Усі вони виготовляються на поліграфічному підприємстві. Щороку в останню суботу травня в Україні святкують День поліграфіста. Напередодні цього свята ми завітали в одне з найбільших поліграфічних підприємств нашого краю – «Волинську друкарню». Завдяки хорошій якості та ціні більшість районних і обласних газет Волині та Рівненщини виходять саме тут.

Першу продукцію випустили ще за Польщі

– Першу поліграфічну продукцію наше підприємство почало випускати ще за Польщі і не припиняє своєї роботи дотепер, – показуючи виробничі потужності, розповідає керівниця виробництва Лілія Борсук (її вважають серцем колективу, бо вона трудиться тут 40-й рік). – За 83 роки ми, звичайно, змінювалися: розширювали площі, зростали кількісно аж до 200 працівників. За Союзу, коли у кожному домі була свіжа преса, друкарня щотижня видавала по півтора мільйона газет. А товарно-накладні бланки друкувала на всі 15 республік СРСР.

«Друкуємо все, крім грошей»

А з приходом на підприємство нового інвестора та власника Тараса Хотимчука «Волинська друкарня» почала широкомасштабну модернізацію обладнання.

– Щомісяця до повномасштабного вторгнення росії у нашу країну ми друкували понад мільйон газет і журналів! Це клієнти не лише з Волині, а й з Рівненської, Львівської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської та навіть Харківської областей. Але нині дуже складно. Майже вдвічі скоротилися обсяги замовлень, ще й тисне висока орендна плата. На жаль, не встигли переїхати у власне новозбудоване приміщення. Але сподіваємося, що найближчим часом це станеться, – розповідає Тарас Хотимчук. – Чому наше підприємство вважається одним з найпотужніших та найбільших? Бо у нас дуже велика кількість обладнання, яке дозволяє надавати повний спектр послуг. Особливістю є замкнутий цикл виготовлення книг у м’якій та твердій палітурках. Родзинкою також є те, що ми випускаємо 90 відсотків бланкової продукції у нашому регіоні бухгалтерського характеру і не тільки. Тобто нашими послугами користуються медичні та освітні заклади, податкова інспекція та правоохоронні структури, військкомати та аграрний сектор. Окрім того, великі підприємства краю саме в нас замовляють каталоги та рекламну продукцію, які розповсюджуються у всьому Європейському Союзі. Відтак запрошуємо до співпраці бізнесові та державні структури. А ще у нас є відділ дрібної та цифрової поліграфії, де ми робимо методички, курсові, дипломні, посвідчення, візитівки, буклети, меню, запрошення, грамоти, календарі малими та середніми тиражами. Недарма я придумав новий слоган підприємства: «Друкуємо все, крім грошей, з 1939 року».

«Працюємо, щоб радувати тисячі читачів!»

– Але ми не зупиняємося на досягнутому. Уже зараз ведемо активні перемовини із закордонними колегами про купівлю нового обладнання. Запускаємо нову систему роботи всередині колективу. І все це має запрацювати у новому просторому приміщенні, – приєднується до розмови виконавчий директор Віталій Бобир. – Більшість районних та обласних газет Волині та Рівненщини вже випускаються у «Волинській друкарні». Проте є ще частина місцевих друкованих ЗМІ, з якими, сподіваюся, нам уже найближчим часом вдасться налагодити взаємовигідну співпрацю та на ділі показати, що «Волинська друкарня» – це доступна ціна, хороша якість та своєчасна доставка.

А ще це соціально відповідальний бізнес. Попри величезні труднощі в роботі, які постали разом з повномасштабною війною, підприємство продовжує працювати і жодна періодика не пропустила свого виходу.

Навіть за таких умов «Волинська друкарня» підтримує армію і майже на 50 000 гривень безкоштовно випустила друкованої продукції на волонтерських засадах.

Колектив «Волинської друкарні» впевнений: скоро війна закінчиться, і можна буде працювати у новому приміщенні, з новим обладнанням, з новими клієнтами та радувати мільйони читачів газет, журналів і книг.

Адреса «Волинської друкарні»:

м. Луцьк, пр-т Волі, 27. Тел.: (0332) 71-03-01, 71-01-02.

Ел. пошта: poligraftip_lutsk@ukr.net

Оксана БУБЕНЩИКОВА

Нове приміщення друкарні, у якому скоро запрацює виробництво

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Поліна
    Поліна

    Доброго дня. Чому у газеті,, Програма Панорама" не друкуєте программу телепередач? Адже сама назва газети говорить про те, що має друкуватися програма.

    10 січня, 12:28
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися