На війні загинув фотограф і журналіст з Волині
Волинь

На війні загинув фотограф і журналіст з Волині

2 лютого 2023, 09:29
0
-1
Сподобалось?
-1

На війні з Росією загинув житель Ковеля Максим Бурда, 30 січня 1997 року народження. Інформація про загибель Героя зʼявилася кількома днями раніше, проте офіційно про цю втрату Ковельський міський голова Ігор Чайка повідомив вчора ввечері.

Максим Бурда у мирному житті був відомим у Ковелі фотографом. Відповідний позитивний отримав і у війську. Фотографією Максим захопився ще у шкільному віці, тоді ж відзняв перше своє весілля. Потім постійно проходив курси для підвищення кваліфікації, оновлював техніку.

Свою ж дипломну роботу в Національному університеті «Острозька академія», де вчився на факультеті журналістики, присвятив військовій фотографії.

Максим був активістом. Його прізвище значиться серед співзасновників молодіжного хабу «Ватра – правильний простір», вступив до партії «Національний корпус» – політичного крила азовського руху. Ще у 2019 році Максим Бурда записався у списки місцевої тероборони. Постійно допомагав волонтерам, а паралельно здобував навики ведення бою та опановував тактичну медицину.

Через хворобу хребта Максим був комісований, тож за станом здоров’я мав право не воювати. Але у 2022 році він таки пішов на фронт. Був оператором БпЛА, допоміг нашій артилерії знищити багато техніки та живої сили.

Загинув Максим Бурда 26 січня 2023 року – за чотири дня до свого 26-річчя – поблизу Бахмута.

Чин похорону за загиблим відбудеться сьогодні о 12:00 у Свято-Благовіщенському соборі у Ковелі. Поховають Максима Бурду на Алеї Героїв міського цвинтаря.

Редакція «Вісника+К» висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і побратимам загиблого Героя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися