У Луцьку за утримання корів платитимуть 1 000 грн: подробиці
Волинь

У Луцьку за утримання корів платитимуть 1 000 грн: подробиці

1 лютого, 13:36
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку власникам господарств, які утримують корів, виплачуватимуть 1 000 гривень.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Луцькради у середу, 31 січня – пише Конкурент.

Мета такого рішення – збільшити суму дотації, яку отримують власники селянських господарств. Раніше ті господарники, які утримували три та більше корів, отримували від громади кошти у розмірі 200 гривень. Проте цю суму збільшили до однієї тисячі.

«Таке збільшення планується заради заохочення власників особистих селянських господарств до утримання корів та збільшення їх кількості в господарствах громади», – йдеться у пояснювальній записці.

Прийняття цього рішення, додають у документі, сприятиме розвитку особистих селянських господарств та галузі тваринництва, збільшенню поголів’я корів, а також забезпеченню населення громади сільськогосподарською продукцією.

Разом з тим, зі збільшенням суми змінились і умови утримання корів. Якщо раніше отримати кошти можна було надавши документи, які засвідчують наявність тварини, то зараз ситуація інша. Відсьогодні власники корів мають надати довідку про те, що корови дійсно є у господарстві та дату подання заяви про виплату дотації.

Також цим рішенням міська влада зобов'язала господарників, що отримали дотацію, продовжувати утримувати корів до 31 грудня кожного поточного року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися